Вleisure - как бизнесмените станаха пътешественици - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Вleisure - как бизнесмените станаха пътешественици
Автор: Peika.bg
Вleisure - как бизнесмените станаха пътешественици

Регионалните и международни бизнес пътувания са все по-чести. Те все по-смело се съчетават с кратка почивка, в която да разгледаме града, в който сме командировани.

Работните пътувания, съчетани с ваканция, вече се обособяват като цял нов раздел в пътуванията, наречен "Вleisure". Името е комбинация от “business”(„бизнес“) и “leisure” (отдих, „свободно време“). Най-често подобни пътувания се планират в дните между петък и неделя. В петък се провеждат работните ангажименти, а уикендът е предназначен за отдих и опознаване на новата дестинация.

Все повече хора предпочитат да си резервират хотел, да разгледат местните забележителности, разбира се на свои разноски, вместо да се приберат вкъщи, веднага след като приключат работните ангажименти. И без това им се е наложило да пътуват далеч от дома, по-добре да използват възможността и за пътешествие.

Bleisure предлага възможност за почивка, преживяване на нови култури и опознаване на нови градове след провеждане на работните ангажименти на бизнес пътуването. Проучване сред 600 бизнес пътници, проведено през 2018 г., показва, че 83% от участниците използват времето си след бизнес срещите, за да разгледат града, а близо 30% използват два дни отпуск, за да удължат престоя си. Най-популярните дейности, на които се отдават пътешествениците след работа са: разглеждане на забележителности, дегустация на местната кухня и изучаване на културата и изкуството.

Вleisure - как бизнесмените станаха пътешественици

Какво трябва да имате предвид, когато изберете този тип пътуване?

Ако сте пратени на командировка, първо изяснете с вашия работодател целите на пътуването. Изборът на хотел и самолетните билети трябва да са съобразени изцяло с работните ви ангажименти. Не използвайте тези пътувания само като повод да пътешествате. Не забравяйте, че сте там по работа и едва след като приключите с нея, можете да се отдадете на заслужена почивка. Ако ще пътувате през седмицата и искате да останете да разгледате мястото, попитайте за ден или два отпуст след работния ви ангажимент. Ако пък денят е петък, то тогава спокойно можем да ви наречем късметлии.

Второ: Ако искате да доведете със себе си членове на семейството или приятели, трябва да планирате всичко много прецизно. Не се надявайте, че от работата ви ще поемат тези разходи и знайте, че ангажиментите ви са на първо място и след това можете да се забавлявате в приятна компания.

Трето: В зависимост от правилата на вашата компания можете да се възползвате от програмите за членство, ако пътувате много. Тези програми включват изключителни предимства в хотелите: избор на стая с гледка, отстъпки от цената, комплименти в мини бара.

Бизнес пътуванията вече не са това, което бяха! Те ни дават още една възможност да откриваме и опознаваме света!

***

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин