Внимавайте къде похапвате в Рим! - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Внимавайте къде похапвате в Рим!
Автор: Peika.bg
Внимавайте къде похапвате в Рим!
Снимка: pixabay

Когато американски турист в Рим сладко, сладко похапвал на ръба на "La Fontana dei Catecumeni", той e глобен с 450 евро в съответствие със строгите правила, които са с цел опазване на културно наследство, в случая построен от архитекта и скулптор Джакомо дела Порта и реставриран през 1997 г.



Водната забележителност е защитена в съответствие с правилата, въведени за първи път през седемдесетте години на миналия век, които имат за цел да защитят историческите фонтани, статуи и други градски паметници.

От 2019 г. са в сила актуализирани правила с акцент върху поддържането на "екологичната" защита на града.

Местната полиция казва в изявление, че уличните патрули в града са извършили повече от 300 проверки през уикенда, включително, за да се спазва правилото за ограничаване на силата на звука на музиката, пускана в баровете.

Според закона къпането в градските фонтани е забранено, а полицаите могат да глобяват и дори да забраняват достъпа до определена зона до 48 часа.

Общинският съвет уточнява, че полицията патрулира в града, "за да гарантира уважение към художественото и културно наследство на столицата".

Въпреки че правилата може да изглеждат ненужно строги, усилията на градските власти на Рим да опазят улиците чисти от боклук, графити и безредици допринасят за запазването на града за удоволствие на всички посетители, а преди пандемията от коронавирус около 10 милиона туристи са посещавали Вечния град всяка година.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин