Водопада край Вършец – пикник в гората - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Водопада край Вършец – пикник в гората
Автор: Иван Чорбаджийски

Озове ли човек във Вършец, дошъл е да си почива. А какво по-хубаво място за почивка от горски водопад, скрит сред стари широколистни дървета.

И местността, и водопадът са известни тук просто като Водопада. На някои места из интернет се среща като Заноженски водопад, тъй като се намира над квартал Заножене на Вършец.

Водопадът не е голям, струите падат на две каскади, а във водите на река Орлощица има големи камъни, край които можете да откриете прохлада през лятото. Мястото е красиво и подходящо за пикник или кратка разходка.

Полезна информация: До водопада във Вършец може да се стигне с кола (питайте местните хора за насоки как да стигнете до квартал Заножене, там има табели), с велосипед (можете да наемете от хотелите в града) или пеша. Има маркирана пътека, която започва от градския парк на Вършец (при моста, който пък се среща с романтичното име Мост на въздишките). Разстоянието от самия Вършец е около 5 км, а разходката е приятна. Можете да потърсите информация в туристическия център във Вършец, който се намира на главната пешеходна улица в града.

Маршрути: Ако последвате пътеката след табелата за Зелени дел (табелата е при водопада), ви очакват букови гори, чудесни поляни за пикник или палатки, както и много диворастящи малини. От местността Зелени дел започва маршрутът за изкачване на връх Тодорини кукли (1785 м), който се извисява над Вършец.  

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин