Водопадите на Китай - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Водопадите на Китай
Автор: Елена Исаева

Китай е държава, разположена в Източна Азия, граничеща със страните от Северна Корея, Русия, Монголия, Казахстан, Киргизстан, Таджикистан, Афганистан, Пакистан, Индия, Непал, Бутан, Мианмар, Лаос и Виетнам. Това е най-населената страна в света с над 1,4 милиарда души и има втората по големина икономика в света след Съединените щати.

Китай има богата история, която обхваща повече от 5000 години, с много значителни културни, научни и технологични постижения. Някои от забележителните приноси на Китай включват изобретяването на хартията, печатането, барута и компаса. През последните години Китай се превърна във важен играч в глобалната икономика и международната политика и прави значителни инвестиции в области като инфраструктура, технологии и възобновяема енергия. Въпреки това Китай също е обект на противоречия, особено във връзка с нарушенията на правата на човека, цензурата и териториалните спорове. Каквото и да се каже за Китай, обаче ще е малко, защото там се намира Великата китайска стена, безброй дворци, ценни артефакти и уникална култура, която няма аналог по света. Определно Китай е страна, която всеки трябва да посети, стига да има тази възможност.

Водопадите на Китай
Снимка: pixabay.com

Природата на Китай, както и технологиите ѝ, не е за пренебрегване, защото има много какво да се види.

Китай е дом на няколко много красиви водопади, ето някои от най-известните:

Водопадите на Китай
Снимка: pixabay.com

1.Водопад Huangguoshu: Разположен в провинция Гуейджоу, това е един от най-големите водопади в Китай и света. Висок е 77,8 метра и е широк 101 метра.

Водопадите на Китай
Снимка: pixabay.com

2.Водопад Детиан: Разположен на границата между Китай и Виетнам, този водопад е известен със зашеметяващата си природа и е най-големият водопад в Азия.

3.Водопад Хукоу: Разположен на Жълтата река в провинция Шанси, този водопад е известен със своите широки, бучащи каскади и често е наричан „Големите водопади на Жълтата река“.

4.Водопад Jinshanling: Разположен в провинция Хъбей, този водопад е известен със стръмния си спад и красивата околност.

5.Водопад Jiulong: Разположен в провинция Юнан, този водопад е известен с множеството си нива и красивата си природна природа.

6.Водопад Pearl Shoal: Разположен в провинция Съчуан, този водопад е известен със своята широка каскада и красиви тюркоазени басейни.

7.Водопад Baishui: Разположен в провинция Юнан, този водопад е известен със своята чиста, бяла вода и красива природна среда.

Това са само няколко от многото зашеметяващи водопади, които могат да бъдат намерени в Китай.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин