Все повече хора у нас избират почивка на каравана - На ръба - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Все повече хора у нас избират почивка на каравана
Автор: Peika.bg
Все повече хора у нас избират почивка на каравана
Снимка: pixabay

Българите все повече избират почивка на каравана през летния сезон на Черноморието. Това показват данни на една от онлайн платформите за резервация на каравани у нас.

Интересът към наемането им е значително повишен - с 3,5 пъти спрямо миналия сезон.

37 000 души са търсили каравани онлайн от началото на годината до 15 юли, спрямо малко над 11 000 за същия период през 2021 г. Едновременно с това расте и броят на предлаганите каравани.

Тази година се забелязва и нова тенденция - търсенето на каравани на къмпинг "Гардения", между Китен и Лозенец, задминава досегашния първенец - "Градина".

Най-популярните дестинации за почивка на каравана у нас са по Южното Черноморие - около Китен и Лозенец (къмпингите "Гардения", "Якото място", "Китен", "Атлиман"), между Созопол и Черноморец (къмпингите "Градина", "Златна рибка", "Кайт градина", "Еко градина офшор кемп", "Черноморец"), както и къмпинг "Делфин" около Ахтопол. Извън Черноморието на голям интерес в букинг платформата Karavani.bg се радва и къмпинг "Иструм парк" на яз. Искър.

Най-активно каравани търсят млади хора и семейства от големите градове - основната аудитория този сезон са хора между 25 и 44 г., като над 50 на сто от търсенето идва от София. Следват Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. За планирането на семейната почивка основно грижата е на жените, които са много по-дейни в търсенето и избирането на дом на брега на морето, показват данните на букинг платформата.

Този сезон прави впечатление и навлизането на тенденцията все повече хора избират да отидат на каравана не само за да почиват, но и да работят от морето за 1-2 седмици. 

Данните показват още, че все повече хора желаят да избегнат натоварените курорти и по-широко разпространените форми на почивка през лятото. Подобни са и европейските тенденции, които отчитат устойчивост на къмпинг туризма по време на пандемията.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория На ръба
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин