Всеки може да ходи по вода – с този прост уред - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Всеки може да ходи по вода – с този прост уред
Автор: Екатерина Пейчева
Всеки може да ходи по вода – с този прост уред

Вече има сърф за хора, които не могат да карат сърф. Това ново приспособление ще ви помогне, дори да не вярвате, да стоите изправени на дъска в морето.

Сещате ли се за онези екзотични филми, в които добре изглеждащи млади мъже вършат подвизи, яхнали сърф? Ако сте като мен, сигурно сте силно впечатлени, но и дълбоко в себе си им завиждате, задето с такава лекота летят по неравното море, докато вие нерядко залитате, дори в градския транспорт, когато шофьорът мине през дупка.

Имаме добра новина – някой някъде е изобретил сърф за хора, които не могат да карат сърф. Нарича се Мираж Иклипс (Mirage Eclipse) – плавателно устройство, кръстоска между сърф с колела и фитнес тренажор, което поне според създателите си, ви позволява да „посрещнете вълните гордо изправени“.

41760

Уредът е по-широк от стандартен сърф, което го прави много по-устойчив и лесен за управление във водата. За навигирането спомагат специални дръжки, които освен че крепят сърфиста на борда, служат за завиване, все едно карате велосипед.

Точно като велосипед псевдосърфът си има и чифт педали, които задвижват перките, така че да определяте темпото си на плаване – истински подвижен фитнес. Ако пък сте любители на риболова, в задната му част можете да закрепите риболовни такъми и въдици. Има опция за добавяне на гребла и инсталиране на седалка и платно.

41759

След цялото това описание на всички принадлежности на борда, вече сигурно се чудите колко тона трябва да тежи цялото съоръжение. Истината е, че снабдено с пълното си оборудване, то показва не повече от 25 килограма на кантара, благодарение на леките плавателни материали, от които е изградено. За да ви улеснят съвсем в превозването му до водата, създателите му са инсталирали и чифт колела на долната страна на борда за водене по суша.

Вече имате още едно предизвикателство за морето това лято!

Вижте видео как се ползва:

 

41757

41758

41761

41762

41763

41764

41765

41766

41767

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин