Всичко, което трябва да знаете, ако искате да живеете в Лос Анджелис - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Всичко, което трябва да знаете, ако искате да живеете в Лос Анджелис
Автор: Peika.bg
Всичко, което трябва да знаете, ако искате да живеете в Лос Анджелис
Снимка: canva

Лос Анджелис много прилича на други големи градове, но всъщност е много различен. Той е обширен, със задръствания, които по нищо не могат да се сравнят с тези у нас. Ще срещнете толкова много хора, от които може да ви се завие свят.

Въпреки че има много неща за правене там, има и огромни тълпи, а измъкванетo от тях е доста трудно. Но Лос Анджелис също е невероятно място за живеене. Това обаче са само част от нещата, за които трябва да сте подготвени.

Натоварен трафик

Ако мислите да си купите в Лос Анджелис и да се преместите там, бъдете готови да невъобразимият трафик в града. Никога няма да стигнете навреме за нищо, дори ако тръгнете един час по-рано и поемете по улиците вместо по магистралите. Ще трябва да планирате деня си според трафика, който може да варира значително в зависимост от времето на деня и крайната ви дестинация. 

Добра идея е да държите зарядно за телефон в колата си през цялото време, защото без значение колко е часът в който и да е ден по време на час пик (или всяко друго време), има някаква авария, блокираща платна или причинявайки закъснения някъде в рамките на около двадесет минути с кола от мястото, където се намирате.

Няма сняг

Ако идвате от място с умерен климат като в България и се радвате на сняг през зимата, то в Ел Ей единственото нещо, което пречи да излезете навън, е изпепеляващата жегата през цялата година.

Всичко, което трябва да знаете, ако искате да живеете в Лос Анджелис
Снимка: canva

Все пак можете да откриете спасение в затворените помещения с климатик! Има много дейности на закрито, на които можете да се насладите през всеки сезон: вечеря с приятели в любимите ви ресторанти, наваксване на любимите ви телевизионни предавания или филми, игра у дома или пазаруване.

Почти всеки е артист

Всеки е в развлекателната индустрия по някакъв начин. Може да изглежда очевидно, но е нещо, което трябва да имате предвид, когато се местите в Лос Анджелис. Ако някой не е актьор или не се занимава с развлечения или изкуство, вероятно е познава човек, който е. Така че, ако се чудите с какво си изкарват прехраната хората, просто попитайте!

Много известни личности

Всичко, което трябва да знаете, ако искате да живеете в Лос Анджелис
Снимка: canva

Ще срещнете много хора, някои от които са доста известни. Те са почти навсякъде. Ако живеете в Холивуд, то е силно вероятно да се разминете с някоя знаменитост по улиците, при това многократно.

Представяте ли си да се сблъскате с Дженифър Лоурънс на път за работното ви място? Все пак не забравяйте, че и те са хора и едва ли им се иска постоянно да бъдат заговаряни. така че не се взирайте в прекалено дълго.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин