Всичко, което трябва да знаете за впечатляващaта снимачна площадка на филма "Барби" - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Всичко, което трябва да знаете за впечатляващaта снимачна площадка на филма "Барби"
Автор: Peika.bg
Всичко, което трябва да знаете за впечатляващaта снимачна площадка на филма "Барби"
Снимка: IMDB

 Барби е навсякъде, откакто снимките на Марго Роби в ролята на Барби и Райън Гослинг в ролята на Кен бяха публикувани преди повече от година. Филмът, режисиран от Грета Геруиг, вече е тук и предизвика истински фурор. Манията накара всички да се облекат в розово и роди безкрайни колаборации с известни марки. Сега, след като току-що премина премиерата на филма по кината на 21 юли, шумът за ‚Барби“ достига своя връх. Независимо дали вече сте гледали филма няколко пъти или все още чакате да го гледате за първи път, ние ще ви издадем всички подробности за снимачната площадка на най-обсъжданата продукция това лято.

Всичко, което трябва да знаете за впечатляващaта снимачна площадка на филма "Барби"
Снимка: IMDB

"Барби" е сниман предимно във Великобритания

Въпреки че „Барби“ е американска икона филмът е сниман предимно в Обединеното кралство в Warner Bros. Studios в Leavesden, Англия. Именно там светът на Барби - включително нейната къща на мечтите - беше съживен, след като бе проектиран от дизайнера на продукцията Сара Грийнууд и декоратора на декора Кейти Спенсър. Двамата споделиха пред Architectural Digest , че са били вдъхновени от дизайните на Палм Спрингс от средата на века.

„Ние буквално създавахме алтернативната вселена на Barbie Land“, каза режисьорът Грета Геруиг пред изданието.„Всичко трябваше да бъде тактилно, защото играчките са преди всичко неща, които докосвате.“ Например, небето и планините на фона на сцените са нарисувани, а не CGI.

Грийнууд и Спенсър са получили вдъхновение от известната Dream house на Барби, откривайки, че мащабът от къща до кукла е доста странен. Така че стаите всъщност са с 23% по-малки, отколкото биха били обикновено в дома на истински човек. 

„Таванът всъщност е доста близо до главата и са необходими само няколко крачки, за да се прекоси стаята“, обясни Геруиг. „Има странния ефект да кара актьорите да изглеждат големи в пространството, но малки като цяло.“

Всичко, което трябва да знаете за впечатляващaта снимачна площадка на филма "Барби"
Снимка: IMDB

Някои от сцените са заснети в Лос Анджелис

През юни 2022 г. интернет полудя, когато бяха публикувани снимки на Марго Роби и Райън Гослинг, които снимат „Барби“ , облечени в еднакви неонови тоалети и ролери. Тези снимки са заснети във Венис Бийч, който всъщност можете да посетите. Кварталът на Лос Анджелис се намира на брега на Тихия океан и е известен с популярната си крайбрежна алея.

Има и други начини да изживеете света на Барби!

Ако просто не можете да се наситите на Барби, има някои други начини да поддържате партито. Въпреки че не можете да посетите истинската къща на мечтите, създадена за филма, можете да разгледате видеото с Марго Роби, която прави обиколка на снимачната площадка благодарение на Architectural Digest.

Ако се намирате в САЩ или планирате скорошно пътуване до там, трябва да знаете, че на различни места се провеждат и редица събития на тема Барби. Например има pop-up кафенета Malibu Barbie в Чикаго и Ню Йорк. Има Barbie Truck Tour, който по същество представлява ван на Mattel, пътуващ из страната и продаващ тематични продукти в различни градове. Освен това веригата киносалони Alamo Drafthouse предлага снимки и стоки на някои от своите прожекции на Барби.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин