Йерусалим: Най-доброто място за туристически маратон - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Йерусалим: Най-доброто място за туристически маратон
Автор: Peika.bg

Идеята за туристически маратон звучи доста добре на концептуално ниво - спортуваш здраво, докато разглеждаш историческите забележителности по трасето. Друг въпрос е колко хора могат да участват пълноценно в подобно спортно-туристическо събитие, но тези, които имат сила и въздух за това, имат и възможности къде да го практикуват. Всъщност, едва ли има по-добра дестинация за подобно нещо от град на 3000 години.

Йерусалим буквално може да разведе спортуващите из забележителностите на свещения за три религии град, а туристическият маратон там набира сила, благодарение на кмета Нир Баркат. Запален маратонец, той успява да организира най-голямото спортно събитие в Израел – 42 километра, 25 хиляди тичащи от 60 нации (2015 г.), като това е само ден след подобния маратон в Тел Авив.

Йерусалим обаче има много повече и атрактивни дестинации, откъдето да мине трасето (вижте снимки от него в нашата галерия). Състезанието започва от израелския парламент Кнесет, после следва изкачване към кампуса на университета Хебрю, откъдето има гледка над целия град. После бегачите се спускат към Долината на Кръста и преминават през модерен Йерусалим, който е продължение на старата част, която е станала пренаселена през 19-и век. Следва ново изкачване към планината Скопус, после състезанието продължава през Стария град, портата на Яфа, под крепостните стени на Цитаделата, после по тесните улички на Арменския квартал и напред през Сионската порта към финала в парка Сачер

Като цяло е трудно да се види всичко в Йерусалим, защото историческото наследство е наистина огромно, но ако разглеждате на скорост, вероятно имате възможност да видите повече. Освен, ако не се заплеснете някъде и не отнесете някоя стена.

Вече ви се ходи в Израел? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Израел! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин