Южна Корея пусна първия маршрут със самоуправляващ се градски автобус - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Южна Корея пусна първия маршрут със самоуправляващ се градски автобус
Автор: Peika.bg
Южна Корея пусна първия маршрут със самоуправляващ се градски автобус

Само преди дни безпилотен автобус влезе в графика на един от градските маршрути в Сеул (Южна Корея) като част от експеримент.

Според инженерите основната цел на проекта е да накара пътниците да почувстват, че градските безпилотни превозни средства могат да бъдат не по-малко удобни от конвенционалните.

Новият автобус се отличава с ярък, футуристичен дизайн със заоблени ъгли и големи прозорци, което го прави да изглежда по-скоро като красива играчка, отколкото като високотехнологичен автомобилен продукт.

Технологията за автономно шофиране е разработена от стартъпа 42 Dot, собственост на корейския автомобилен гигант Hyundai. При производството на автобуса широко са използвани части от композитни материали, което направи възможно значително намаляване на разходите и опростяване на производството. В бъдеще тези технологии може да се търсят в производството на автономни превозни средства за доставка.

Засега автобусът ще се движи самостоятелно по 3,5-километров участък в центъра на Сеул. Продължителността на маршрута ще отнеме не повече от 20 минути. Желаещите ще могат да пътуват безплатно, след като запазят места през приложението. В автобуса пътниците ще може да се качват само на две специално обособени спирки.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин