За какво трябва да внимавате, когато планирате почивка на море с малко бебе? - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
За какво трябва да внимавате, когато планирате почивка на море с малко бебе?
Автор: Елена Исаева

Да си родител безспорно е най-хубавото нещо на този свят и наистина нищо не може да се сравни с чувството, когато за първи път прегърнете и целунете своето малко ангелче. Следват мнжество емоции от всякакъв тип и дори въпросите можем ли да отидем на море с малко бебе и какво да вземем със себе си?

Никой не казва, че почивката с бебе е мираж, но ако има на кой да оставите детето, по-добре го направете или просто пропуснете морето тази година.

За какво трябва да внимавате, когато планирате почивка на море с малко бебе?
Снимка: Елена Исаева

Ако все пак сте от ентусиастите, които искат да отидат на море с 3 месечно бебе, ето няколко съвета какво да носите със себе си и за какво да внимавате:

1.Първо и много важно е изобър на месец за лятната почивка. Избягвайте горещите дни, защото бебетата никак не издържат на големите жеги.

2. Задължително се посъветвайте с лекаря на детето дали може да пътува и каква козметика за защита от слънцето би ви препоръчал.

3. Ако бебето все още има колики недейте да ходите, не си причинявайте тази мъка то да се дере, а вие да гледате морето от хотелската стая.

4. Уверете се, че детето е напълно здраво преди да тръгнете на път.

5. Винаги носете допълнителен чадър, сенник и други приспособления за сянка, по възможност такива, които имат и УВ фактор.

6. Носете термометър и нещо за температура, защото не се знае жегата и смяната на климат как ще се отразят на детето.

7. Винаги носете вода за вас и бебето.

За какво трябва да внимавате, когато планирате почивка на море с малко бебе?
Снимка: Елена Исаева

8. Ходете на плаж в ранните утринни часове или в късния следобяд, не стойте цял ден на плажа, защото това изобщо не е полезно за бебето.

9. Уверете се, че носите няколко шапчици, ако може и те да са с УВ фактор.

10.Вземете ваната, в която къпете бебето си у дома, защото не се знае има ли в хотела и в какво състояние е. По-добре повече багаж, от колкото да забравите нещо, което в последствие ще се окаже, че ви трябва.

11.Въпреки, че е лято и сте на море, носете и няколко дебели връхни дрешки, защото все пак никога не се знае, понякога времето ни изненадва, за това бъдете подготвени.

12.Ако детето ви се храни с адаптирано мляко, задължително си носете каната, в която му преварявате вода вкъщи и купувайте само бутилирана вода, подходяща за малки бебета.

13. Носете и стерилизатор, за шишета и биберони, както и бебешки препарат, за да ги измиете преди това.

14.Взмете от всички видове дрехи по няколко, за да имате за всякакви условия.

Това разбира се са малка част от нещата, които ще ви трябват за едно ходене до морето с вашето бебе. Лично моето мнение е, че толкова малки бебета не бива да се водят на море – не е комфортно нито за тях нито за родителите. Ако има на кой да го оставите, направете го, ако ли не – ами вече сте родители и понякога ще се наложи да се лишите от нещо в името на вашето съкровище, но повярвайте ми – заслужава си.

 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин