Забележителностите в Непал - отворени отново за туристи - Съвети - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Забележителностите в Непал - отворени отново за туристи
Автор: Peika.bg
Забележителностите в Непал - отворени отново за туристи
Снимка: Leon Yaakov

Непал прави всичко възможно да възобнови туризма си след унищожителните земетресения в страната през април и май 2015 г., отнело живота на над 8700 души.

Местното правителство не се съобрази с предупрежденията за безопасност от ЮНЕСКО от миналата седмица. Световната организация препоръча на туристите да премислят намерения за пътуване до обектите в азиатската страна, заради все още рискованата обстановка. След земетресенията, непалците веднага запечатаха повредените паметници и опазиха множество статуи от разграбване по време на хаоса. Според тях обаче сега всичко е наред, въпреки че на някои обекти посетителите трябва да носят каски.

Туризмът е основното перо в икономиката на Непал и страната вече откри наново с голям фестивал някои от най-известните исторически обекти, които бяха затворени след катастрофата.

С официална церемония преди дни бе отворен Бактапур - град от 12-и век, който е близо до столицата Катманду. Преди земетресенията, всеки ден повече от 1000 туристи са плащали по 15 долара, за да видят паметниците в Бактапур. По-малко от два месеца след катастрофата много от всичките 743 исторически сгради – храмове, манастири и дворци от списъка с културна наследство на ЮНЕСКО са отворени отново.

Непалските власти вече са се задействали и ще пратят международни експерти, които да установят дали е безопасно да се отвори пътят до връх Еверест, както и други трекинг пътеки в Хималаите. 

Вече ви се ходи в Непал? Вижте най-добрите оферти за пътуване до Непал! 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Съвети
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин