Заливът Халонг – виетнамската приказка - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Заливът Халонг – виетнамската приказка
Автор: Peika.bg
Заливът Халонг – виетнамската приказка
Снимка: Brian Fagan

Заливът Халонг прилича на рисунка от азиатска легенда с чистата си вода, издигащите се над нея варовикови стълбове, лодките на рибарите и спокойствието, което носи този пейзаж.

Заливът е перфектен за хора, които обичат да са сред непокътната красота на природата. Халонг се намира в провинция Куанг Нин на североизток от виетнамската столица Ханой. В залива има множество високи, каменисти острови, повечето от които не са населени.

37555

Повечето от тях носят имена като Слон или Биещият се петел. Най-големите острови са Туан Чау и Кат Ба, където има и живущо население. На тези острови има туристически жилища, а круизни лодки откарват туристите към красиви плажове на по-малките острови.

37552

На един от тях се намира и Националният парк „Кат Ба“, както и най-впечатляващата пещера в региона – Сунг Сот.

37554

В Халонг има около 1600 рибари, които живеят на 4 плаващи селища. Местните хора се препитават предимно с риболов във води, в които има 200 вида риба и 450 вида мекотели. В залива има още коралови рифове, сладководни блатисти гори и мангрови гори.

37553

Времето е типично за тропическия климат на региона, в който има два сезона през годината. От април до септември най-често е горещо и влажно, а от октомври до март става по-студено. Най-доброто време да посетите Ха Лонг е между март и юни.  

37557

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин