Замъкът Нотингам и домът на Робин Худ - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Замъкът Нотингам и домът на Робин Худ
Автор: Peika.bg
Замъкът Нотингам и домът на Робин Худ

Замъкът Нотингам е разположен върху висока скала и разкрива великолепна гледка към Лондон,  замъка Уиндзор и Кулата на Лондон, по-известна като Тауър).

Първоначално той е построен през 1068 г. от Уилям Завоевателя  и неговата история е наситена с битки, убийства и интриги. Впоследствие замъкът бива изцяло унищожен след Гражданската война, а на негово място е построено великолепно имение през 1674 г. След около 200 години пък става първия общински музей с художествена галерия извън Лондон, каквато е функцията му и до днес. Там можете да видите грандиозни художествени галерии разнообразни творби, както и костюми, текстил, сребърни изделия, стъкло, бижута, съвременни занаяти и керамика.

Замъкът Нотингам и домът на Робин Худ

Шерудската гора, от своя страна, е музей, дом и обиталище на популярния легендарен герой Робин Худ. Паркът около замъка се простира на над 400 дка, опасани от алеи и е предизвикателство за всеки, който иска да се докосне до приключението Робин Худ наяве.

Можете да се насладите на прекрасните градини. Мястото се отличава с великолепна гледка към града и околностите. На територията на замъка Нотингам кучетата са добре дошли, като имайте предвид, че можете да прекарате време и прилежащите му магазини, кафене и детска площадка.

Пещерните обиколки са едно от най-вълнуващите приключения в замъка Нотингам –  те разказват за историята му и отвеждат в тунелите и пещерите под сградата.Там ще имате възможността да се запознаете със страшните истории за Роджър Мортимър и да откриете легендарната тъмница на крал Дейвид.

В някои от пещерите от средновековието разходката съвсем не е лека, защото има множество стръмни стъпала. Но за онези, които искат да се спуснат през стотици години назад в историята, това е едно вълнуващо приключение.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин