Замъкът Раби – един от най-красивите замъци в Англия - Няма такава рубрика - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Замъкът Раби – един от най-красивите замъци в Англия
Автор: Елена Исаева

В Англия определено има драматични и прекрасни замъци на много места и всеки един от тях заслужава да бъде посетен. Един не толкова известен, но наистина уникален замък е Раби, който се намира в Северна Англия, графство Дърам. Историята му, както и тази на англия сякаш е запечатана зад стените на Раби. Ако искате да се докоснете до нея, непременно го посетете при следващата си екскурзия в Северна Англия, няма да съжалявате.

Този красив замък се намира близо до град Дърам. Освен, че е наистина внушителен в архитектурно отношение, той изненадва своите посетители с прекрасния си интериор и богата колекция от различни исторически предмети. В замъкът Раби най-известна е Залата на бароните, където седемстотин рицари са се събрали, за да планират Въстанието на Севера. Средновековната кухня на замъка впечатлява с това, че се е използвала активно до 1954 г.

Замъкът Раби – един от най-красивите замъци в Англия
Снимка: wikipedia.org

 

Около замъка има близо двеста акра парк, в който живеят различни видове елени. Една много стара традиция на замъка е в неговите градини и гори да има елени. Не се разрешава пипането на малките еленчета и сърнички, които се раждат в периода от май до юли.

Замъкът е построен около 14 век от тогавашната много могъща фамилия Невил. Сесил Невил, потомка на рода дори е майка на двама английски крале. Това е една от многото причини този замък да е толкова важен за английската държава. Замъкът отвътре е истински шедьовър и обхваща много от епохите на Англия. Има предмети, картини и мебели от почти всички средни векове та чак до 20 век. Колекциите са много богати и разказват са историята не само на „Севера“, както го наричат англичаните, но и на цяла Англия.

Замъкът е отворен за посетители от март до октомври, а огромния ловен парк около него е отворен целогодишно. Има отделни билети и групови, както и такива само за замъка или комбинация за замъка и парка, според предпочитанията на туристите.

Замъкът Раби – един от най-красивите замъци в Англия
Снимка: wikipedia.org

Разходката до замъка и парка може да се съчетае с цялостна екскурзия до други градове в графство Дърам, например Дърам, Съндърланд, Нюкасъл, Мидълзбро, Сихам и други. Английската проеинция определено има с какво да се хареса на всеки турист, дори може да се каже, че е много по-привлекателна за посетителите, отколкото например големите градове като Лондон, Манчестър и други. Ако искате да усетите чарът на Англия, то направете го с комбинирана екскурзия в няколко малки английски града.

Провинцията им е изнендващо приятна, като се има предвид натовареният начин на живот в Лондон, макар да има своите прекрасни обекти за посещение, градът е шумен, огромен, пълен с хора от всякакви народности и някак забързан. Там определено не може да се насладите на английския дух, така както бихте го направили в провинцията.

Имайте предвид обаче, че например до севрните градове в Англия няма директни полети от София или са с по едно и две прекачвания, или бих ви препоръчала да летите до Лондон и от там да обиколите градовете с влак или кола, за да може максимално да се насладите и на природата, която предлага северна Англия.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Няма такава рубрика
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин