Замъкът „Влюбен във вятъра“ - сбъдната детска мечта! - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Замъкът „Влюбен във вятъра“ - сбъдната детска мечта!
Автор: Вероника Павлова
Замъкът „Влюбен във вятъра“ - сбъдната детска мечта!
Снимка: Tumblr

Царственост, величие, красота – с тези три думи мога да опиша невероятния замък, излязъл от приказките. Недалеч от град Созопол, в малко селце на име Равадиново, е разположено това архитектурно бижу.

Всеки, който посети това магическо място, би се влюбил в него! Появява се пред погледа ти със своите извисяващи се кули, огрени от жаркото лятно слънце над небосклона, отразяващи всичките цветове на дъгата. Издига се величествено в небето като цветна илюстрация от детска книжка с приказки, като една сбъдната детска мечта. Неговото име е „Влюбен във вятъра“. Уникалното архитектурно творение се простира върху площ от 20 декара. Към замъка има парк, езеро с лебеди и параклис. Струва си да го посетите! Освен това може да съчетаете посещението му с пешеходна обиколка на Стария град в Созопол, да хапнете в някое крайпътно ресторантче и да се порадвате на морския бриз.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ - сбъдната детска мечта!
Снимка: Tumblr

Замъкът в Равадиново е сред най-интересните и посещавани места по Българското Черноморие през последните няколко години, като популярността му непрекъснато нараства. Той е построен по идея и проект на българина - Георги Тумпалов. през 1996 г., който решава да сбъдне своята детска мечта - да изгради замък, досущ като тези от приказките, на който всички да се радват и да се смайват пред неговата красота.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ - сбъдната детска мечта!
Снимка: Tumblr

Когато влезете в пределите на замъка, първото на което ще попаднете, е езерото. То е една от най-красивите части на комплекса. В него свободно плуват лебеди, които са голяма атракция за туристите. Те могат спокойно да се приближават и да ги снимат, дори да ги нахранят.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ - сбъдната детска мечта!
Снимка: Tumblr

Ароматът на цветя, красотата на пауните, които се разхождат по поляната и свежият въздух могат да ви опиянят. Като малко кътче от Рая, този замък привлича с магнетизъм и чар. Има изграден дори и малък зоопарк в района на комплекса, като най-голямата атракция освен пауните е екзотичния представител - пъстроцветен тропически папагал.

Замъкът „Влюбен във вятъра“ - сбъдната детска мечта!
Снимка: Tumblr

 

Около замъка може да се видят и най-различни каменни фонтани, а самото езеро е изпълнено с големи водни лилии и мънички жабчета, скачащи в него. Замъкът е една уникална атракция, привличащ с еднакъв интерес и възхищение, както български туристи, така и чужденци. Ако обичате замъци или сте рицари по душа, ако искате да прекарате поне ден в нетипична обстановка, а може би дори се каните да планирате романтично пътешествие – замъкът „Влюбен във вятъра“ е наистина най-подходящото място за вас!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин