Замъкът Вюрцбург - барок по германски - Уикенд - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Замъкът Вюрцбург - барок по германски

Кралската резиденция във Вюрцбург е един от най-значимите дворци от епохата на европейския барок и се смята за един от най-големите и най-красивите замъци в цяла Германия.

В двореца са живели епископите, които са управлявали светската епископия в продължение на 8 века. Строежът й започва през 1720 г. и приключва през 1744 г., а резултатът е толкова добър и величествен, че сам Наполеон нарича резиденцията "Прекрасния дом на енорийските свещеници в Европа".

По замъка са работили много известни архитекти и художници като Джовани Батиста Тиеполо, който създава една от най-големите фрески в света в известното сводесто стълбище, което се е превърнали в символ на двореца. Връхна точка на величието на замъка е напълно реконструираният огледален кабинет. Тези реконструкции са били необходими, защото през Втората световна война дворецът търпи големи поражения. Дворът-градина бил създаден в края на 18-и век от градинаря Йохан Прокоп Майер.

Признание за красотата на историческото наследство на резиденцията Вюрцбург е включването й в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО през 1981 г.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Уикенд
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин