Замъкът-музей на Шарл Перо – да влезеш в приказката - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Замъкът-музей на Шарл Перо – да влезеш в приказката
Автор: Петя Ангелова
Замъкът-музей на Шарл Перо – да влезеш в приказката

Дали знаеш коя е Магарешката кожа? А дали можеш да зърнеш Спящата красавица? Всъщност да, но едва ли можеш да се опиташ да я събудиш с целувка, защото все пак е восъчна. Спи своя сън в замъка-музей на Шарл Перо (близо до Париж, Франция).

Над 150 восъчни фигури на героите от седем от приказките на прочутия разказвач са разположени в самия замък и наоколо – ту от някой ъгъл ще изскочи Синята брада, ту Котаракът в чизми (между другото, в замъка има цели 20 броя)!

В неделя и по време на ваканциите приказните герои оживяват и пред очите на гостите се разиграва истински театър. В огромния парк децата могат да се забавляват в зеления лабиринт и да търсят съкровища.

Разположен в сърцето на Регионален природен парк в долината Шеврьоз, на 35 км югозападно от Париж и на 20 километра от Версай, замъкът Бретьой (Château de Breteuil) е красиво обзаведен.

В 300 акра парк ще намерите най-забележителните дървета – дори на няколкостотин години, няколко градини, езера, лабиринт, детска площадка и места за пикник.

Полезна информация: Ако си водите кучето на каишка, също може да го разходите в парка. На ваше разположение е и безплатен паркинг. Отворена за посещения през цялата година. Как да стигнете до замъка, цена на билетите и друга полезна информация ще откриете тук.

35640

35641

35642

35643

35633

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин