Започна гласуването за Годишните награди в туризма - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Започна гласуването за Годишните награди в туризма
Започна гласуването за Годишните награди в туризма

Започна гласуването за Годишните награди в туризма, организирани от Министерство на туризма. Това е тяхното второ издание.

Всеки желаещ може да даде гласа си за своите фаворити на сайта www.tourismawards.bg до 10 декември. За реален глас ще се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство.

Интерактивният музей „Безистен“ в Ямбол към момента е водач в категорията „Иновация“. Кандидатурата на петвековната сграда, предлагаща виртуални турове през различни епохи и събития може да бъде подкрепена ТУК.

Най-зрелищният и мащабен ямболски фестивал – „Кукерландия“ е номиниран в категорията „Туристическо събитие“, където конкуренцията е най-голяма. Тук за приза се състезават общо 30 атрактивни прояви от различни точки на България. За емблематичния ямболски маскараден фестивал може да се гласува ТУК.

Стартът на кампанията за вторите Годишни награди в туризма бе даден от министър Николина Ангелкова на 23 август 2017 г. в Тракийския и античен град „Кабиле“, край Ямбол. Миналата година Археологическият резерват стана носител на най-високото отличие – „Изборът на българите“ за 2016 г. в първото издание на конкурса.

Инициативата на министерството има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации и събития на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Целта на конкурса е да бъдат представени и поощрени всички, които полагат усилия за устойчивото развитие на туризма в България, както и да се стимулира конкурентна среда в бранша.

Наградите на тазгодишните победители ще бъдат връчени на тържествена церемония на 12 декември 2017 г. в София.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин