Защо пътешествениците обичат месец август? - Лято и море - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Защо пътешествениците обичат месец август?
Автор: Peika.bg
Защо пътешествениците обичат месец август?

Навлизаме в най-горещия и най-летен месец - август! Знаете ли защо пътешествениците го харесват толкова много?

Може би причините са безброй, но тук сме събрали някои от най-любимите ни. 

Открийте вдъхновение в редовете по-долу или споделете вашите причини да обичате този летен месец. 

Лятна отпуска, разбира се

Може би повечето от вас още не са си взели летния отпуск или в момента пътуват към морето. Така или иначе август е времето на дългите почивки. Все пак на кого му се стои в офиса или в големия нагорещен град? Всеки търси спасение от жегите и работата на някое по-приятно и най-вече прохладно място. Това е чудесен повод да обиколите нови и непознати места. Така след отпуск ще се върнете не само с шоколадов тен, но и с торби, пълни със спомени.

По-малко трафик

Е, разбира се, в случай, че не отивате към морето. Август е чудесно време да преоткриете града, в който живеете или който се намира съвсем близо до вас. Тъй като повече хора вече са отпрашили към някоя необичайна дестинация, вие можете да изследвате скритите под носа ви съкровища. Посетете музей, в който никога не сте ходили или спомените ви за него са от ученическите години. Открийте някой уединен парк, поглезете се в кокетна сладкарница или опитайте някой нов, скътан ресторант. 

Пътуване с по-малко багаж

Високите температури си имат и своите положителни страни, а именно - повече свободно място в куфара, по-лек багаж или пътуване само с раничка на гърба! Колкото чифта тениски, рокли и шорти да вземете  - със сигурност няма да ви тежат толкова, колкото багажа за зимната ви почивка. Така бързо и лесно можете да посетите много повече места, без да се чудите какво да правите с големите и тежки куфари.

Защо пътешествениците обичат месец август?


Пътуване на стоп

Доказано лятото хората по-позитивни и отворени към нови приключения. Това е чудесно време да пътуване на стоп, ако още не сте. Съветваме ви да го правите с компания, особено ако сте начинаещ стопаджия. През този сезон шофьорите на пътя са доста по-склонни да качат някой непознат. Изживейте едно незабравимо пътуване, запознайте се с нови хора и разбудете приключенския си дух. Август е вашето време!

По-малко туристи в зимните курорти

Ако искате спокойствие, тишина и уют - зимните курорти са вашето място. Там блажено ще се радвате на почивката си в басейна в планината, на конна езда, на пешеходен преход или други любими занимания. Хотелите и къщите за гости не са толкова претъпкани, а цените са много по-ниски, тъй като сме извън сезона. 

Защо пътешествениците обичат месец август?


Вечери на открито (дори и в планината)

Гора, свеж въздух, огън и приятна компания. Идилия, нали? Летните вечери под открито небе носят един неповторим заряд, особено в планината. Хубавото е, че през август можем да се измъкнем от палатката и съвсем спокойно да поспим в хамак под звездите. Е, може да се подсигурите с един спален чувал, докато се полюлявате. Всичко зависи от надморската височина, на която сте решили да къмпингувате. Но от нас на знаете, че по-удобно спане от това в люлка (хамак) - няма!

Повече звезди

Какво е една лятна вечер в природата без звездно небе? Август е месецът, през който от нашата географска ширина могат да се наблюдават най-много звезди. Тогава те са много по-ярки и впечатляващи. Ако сте решили да посетите обсерваторията в Рожен, побързайте да си запазите час за нощни наблюдения. Желаем ви прекрасни романтични вечери под звездите!

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Лято и море
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин