Живот-приключение: 9 пътуващи по света деца - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Живот-приключение: 9 пътуващи по света деца
Автор: Мария Ангелова
Живот-приключение: 9 пътуващи по света деца
Снимка: Thinkstock/Guliver

Има родители, които са осъзнали, че училището на живота е много по-важно от институцията Училище.

Следващите вдъхновяващи родители са се отправили на пътешествия по света със своите деца. Много от тези малчугани са посетили повече държави от вас и като нищо биха ви изненадали с невероятната си мъдрост, ако ви се случи да ги срещнете. Включително и българи.

Ето 9 от любимите ни пътуващи деца и блоговете им, които можете да следите и вие:

България: Мая (12 г.) с яхта по света

39192

Иво, Мира и 12-годишната Мая са едно щастливо семейство, което пътува по света на борда на катамарана Фата Моргана. Историята им, разказана първо от Peika.bg, се превърна във вдъхновение за хиляди българи, които мечтаят да пътешестват, но нямат смелост да осъществят мечтите си. Чудите се как е възможно да се пътешества, живее и учи на катамаран – прочетете нашето интервю с Мира, Иво и Мая.

Блогът им The Life Nomadik е тук.

*

Великобритания: Хари (8 г.), Дарси (6 г.) и Чарли (4 г.)

39197

Това британско семейство от петима авантюристи се състои предимно от деца. Търсят необичайни приключения по света – от шоколадовия музей в Хаван до препускане с шейна, теглена от хъскита, в Лапландия. Освен че пътуват, прекарват част от времето си и в родната си Великобритания, за която публикуват интересни съвети и предложения.

Можете да следите блога им Global Mouse Travels тук.

*

САЩ: Емили (12 г.), Мери (10 г.) и Ейжа (4 г.)

39196

През 2009 г. Брандън Пиърс основава първия си онлайн бизнес, което му дава възможност заедно с 5-членното си семейство да се впусне в приключенска обиколка на света. За изминалите 6 години семейство Пиърс са посетили повече от 30 държави – започвайки от Коста Рика, където най-малката дъщеря Ейжа се ражда. Семейството смята пътуването за обогатяващ и променящо светогледа преживяване, с което не можем да не се съгласим. Те споделят също, че това много ги е сближило като семейство.

Блогът на семейство Пиърс можете да следите тук.

*

Австралия: Мия (6 г.) и Кайъс (5 г.)

39194

Ерин и Джош изваждат паспорти на децата си и всички напускат Австралия през май 2012 г., като до днес те не спират да обикалят света. Вече са посетили повече от 50 държави и имат над 1000 публикации с полезна информация за това как сами да сбъднете мечтата си да пътувате със семейството си по света.

Блогът на семействто Бендър Travel With Bender можете да следите тук.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин