Зимен плаж на брега на Балтийско море - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Зимен плаж на брега на Балтийско море
Автор: Peika.bg

Плаж на Балтийско море може и да не звучи много привлекателно за любителите на топлите води. Германците обаче не мислят точно така. Дарс – на южното балтийско крайбрежие в Германия, вече отдавна не е закътано място. През лятото на полуострова между градовете Росток и Рюген гъмжи от туристи. През зимата пък е наистина спокойно и плажът е почти празен.

Ако ви се иска да стигнете до водата въпреки че е зима, ще сте сред малцината осмелили се. След няколко крачки през защитената от вятъра гора без предупреждение на плажа удря леденият североизточен вятър. Човек дори може да потича срещу вятъра по ситния пясък на местата, където повалени борове и букове не преграждат пътя.

От време на време се виждат дебело облечени търсачи, които ровят в пясъка по крайбрежието. Някои търсят кехлибар, други пък необикновени парченца дърво или онези странни камъни с дупки в средата.

В обратната посока пък, по една от многото пътеки, човек може да се разходи в гората. Навсякъде се издигат стари букове, дъбове и брези. Извисяват се дървета, с поникнали по тях гъби, като дървени руини до небето.

Нататък пък може да се види тухлената църква Вустров (Wustrow). Камбанарията, която би трябвало да осигурява най-красивата гледка на полуострова, днес е затворена. И на това място цари тишина. 

Нов път, изграден от дървесина, води през блатистата местност, а слънчевите лъчи осветяват дюните. По-нататък пък има кула с красив изглед, простиращ се до Балтийско море. Пътечката води до плажа, където пък е фарът. Реставрираната през 1991 г. кула е висока повече от 30 метра.  

 

Тази статия ви хареса? Последвайте Peika.bg и във Facebook, за да следите всички вдъхновения за пътуване и полезни съвети от личен опит!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин