Зимни забавления за деца и възрастни - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Зимни забавления за деца и възрастни
Автор: Peika.bg
Зимни забавления за деца и възрастни

Искате да отлепите децата си, а пък и себе си от мобилните устройства?

Много е просто – покажете им, че зимата е забавна! Излезте заедно и се насладете на заниманията, възможни само през студения сезон. Предлагаме ви няколко идеи за забавления, подходящи за малки и пораснали деца!

Направете си снежен човек

Кога, ако не сега? Позволете на детето да развихри въображението си. Не е задължително снежният човек да е като този от вашето детство – с три различни по размер снежни топкиИзмислете си свой и го украсете както ви харесва. Това е чудесен повод да излезете сред природата и да се сближите с децата си.

45176

Отидете на ледена пързалка

Ако снегът още не е натрупал, можете заедно да покарате кънки на лед. Научете децата си да се пързалят или пък нека те ви научат. Кой знае, може ледът да събуди интереса им към фигурното пързаляне или хокея. Винаги търсете начин да поощрявате децата си да спортуват.

45175

Направете снежен ангел

За него отново ще ви е нужен пухках, неотъпкан сняг. Легнете в него и бавно раздвижете ръце и крака нагоре и надолу. Станете внимателно, за да не развалите очертанията. Можете да направите цяло семейство снежни ангелчета. След това ги украсете с шишарки, борови клонки или каквото пожелаете.

45174

Състезавайте се с шейни

Ако децата ви са по-големи и вече не е нужно да ги возите в шейната – състезавайте се. Разбира се, може да използвате най-обикновен найлон или чувал, вместо шейна. Намерете някое възвишение в парка или отидете в планината. Определете начална и крайна точка и вижте кой ще се спусне най-бързо по трасето.

45180

Отидете на ски или сноуборд

Хубаво е децата да се качат на ски или сноуборд още като малки, защото тогава се учат най-бързо. Ако инвестицията в скиорска екипировка е твърде голяма за вас, можете да вземете такава под наем. Покажете на децата си колко забавни могат да бъдат зимните спортове. В Българи има достатъчно добри ски писти, на които могат да се учат и да стават все по-добри.

45178

Война със снежни топли

Ако не ви се пътува надалеч, просто слезте пред блока и се порадвайте на снега с децата си. Разделете се на отбори или играйте всеки срещу всеки. Не забравяйте да си вземете ръкавици!

45179

Преход в планината

Можете да прекарате почивния ден с детето си по-спокойно - с планински поход или кратка разходка. Съобразете маршрута с възрастта на малчугана и го екипирайте добре. Създайте му весели и приятни спомени, за да заобича още повече пътешествията и времето прекарано с вас.

45177

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин