Отхвърлени - повест за доброто и злото в човешката душа - Култура и фестивали - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Отхвърлени - повест за доброто и злото в човешката душа
Автор: Peika.bg
Отхвърлени - повест за доброто и злото в човешката душа

Четеш и сякаш думите те хващат за гърлото.

Искаш да си поемеш въздух, но не можеш да откъснеш поглед от нанизаните редове. Любов и ревност, щедрост и сребролюбие, и истински полет на духа – такива емоции бушуват в най-новата книга „Отхвърлени“ на авторката Стелла (Стела Илиева).

Действието ни връща два века назад в малко българско село, нейде в Странджа, близо до морето. Благата лечителка и акушерка А`ида е в центъра на събитията и емоциите, вълнуващи хората в това затворено общество. Тя израства в мултикултурния Истанбул и намирала истинската любов в лицето на своя силен и щедър мъж – Кариим. Нейните вълшебни думи и мехлеми лекуват всякакви болести и неспокойни души.

Описанието в книгата е толкова цветно, пъстро и живо, че почти можете да усетите дима от лулата на майка А`ида. Можете да чуете клетвите на предадената от съпруга си Гана, да видите леката походка на красавицата Зорка, да усетите разочарованието на Чорбаджи Иван от неговия син – разбойник или да почувствате благоговението на Ката пред нейния мъж. 

Отхвърлените в този кратък роман са онези, които само чакат да бъдат обичани, без да обичат нито себе си, нито ближния. Но дали майка А
`ида може да помогне и на тях? Може ли да ги утеши или има неизлечими рани?

Историята е пропита със силни, бурни, истински чувства. Тя се развива в сърцата и умовете на героите. Разобличава най-низките човешки страсти, но и най-чистите пориви на сърцето. Повестта „Отхвърлени“ доказва колко еднакви са хората, дори в своята различност.

Отхвърлени - повест за доброто и злото в човешката душа

*

Книгата „Отхвърлени“ е налична в книжарници Хеликон, Ориндж, Гринуич.

Посетете личната страница на Стелла.

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Култура и фестивали
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин