Стъпка в бездната: Да левитираш над Алпите - Зима и ски - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Стъпка в бездната: Да левитираш над Алпите
Автор: Peika.bg

„Стъпка в бездната“ е креативният и единствен в Европа начин да надзърнете в бездната между стъпалата си, без да се налага да падате в нея.

Усещането сигурно прилича на това да левитираш над стръмни, заснежени хребети на една ръка от слънцето, което се провира между върховете. При всички положения, атракцията си заслужава, защото е „най-високата в Европа“ и качеството й е потвърдено от факта, че хиляди хора се възползват от нея, за да се почувстват в безтегловност над Алпите.

„Стъпка в бездната“ е стая със стъклен под, стени и таван, която е разположен над Агий дьо Миди на височина 3842 метра. Всеки един от стъклените панели е с дебелина 12 мм, изграден е от три пласта стъкло, които са закачени едно за друго с помощта на метални рамки. Структурата може да удържи ветрове от 220 километра в час, както и вариации в температурата от 60 градуса. Вдъхновението за проекта е дошло от същата концепция, реализирана над Големия каньон в Аризона, САЩ.

Достъпът до платформата е регулиран, според броя на посетителите, но влизането в стаята е безплатно, ако имате карта за лифта Шамони-Агий дьо Миди. Сега атракцията е затворена за ремонт на лифтовете до юни 2015 г. Което не е проблем - през лятото усещането сигурно е все така завладяващо. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Зима и ски
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин