„Вторият Стоунхендж“ или колко много не знаем за древните - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ 3e-News Insmarket Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika NasamNatam Sever Programata Doctoronline Kulinar Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
„Вторият Стоунхендж“ или колко много не знаем за древните
Автор: Peika.bg
„Вторият Стоунхендж“ или колко много не знаем за древните

Да, всички сте чували за Стоунхендж, а може би и знаете доста за тази древна астрономична обсерватория.

Интересно е обаче, че около нея все още изскачат нови и нови открития, които ни помагат да видим по-голямата картина за това как са живеели древните и в какво са вярвали.

Въпреки че в
сяка година учени от цял свят разбулват все повече мистерии, сякаш историята на нашата планета става все по-заплетена. Някои скорошни открития разчупват представите на модерния човек за живота на хората преди хиляди години.

Да се върнем обаче на Стоунхендж. Б
ритански археолози се натъкват на т. нар. „втори Стоунхендж“, който представлява скална формация, образувана от над 90 камъка, подредени така, че да образуват буквата С. Откритието е било направено в югоизточната част на Дърингтън Уолс на 3 км от Стоунхендж. Камъните, високи около 4,5 м са били намерени в хоризонтално положение на дълбочина от 1 мИменно там се намира най-известното селище от каменната епоха, което според учени е построено приблизително по същото време, когато е изграден и самият Стоунхендж.

Новооткритият монумент е
бил намерен с помощта на специално радарно оборудване и според специалисти е една от грандиозните находки на новото време. Древната структура е една от най-големите в Европа. Предполага се, че е използвала за различни ритуали. Въпреки че откритието все още се намира под земята, изследователите са сигурни, че то е съградено от същите камъни, използвани за Стоунхендж. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин