„Вторият Стоунхендж“ или колко много не знаем за древните - Градски легенди - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
„Вторият Стоунхендж“ или колко много не знаем за древните
Автор: Peika.bg
„Вторият Стоунхендж“ или колко много не знаем за древните

Да, всички сте чували за Стоунхендж, а може би и знаете доста за тази древна астрономична обсерватория.

Интересно е обаче, че около нея все още изскачат нови и нови открития, които ни помагат да видим по-голямата картина за това как са живеели древните и в какво са вярвали.

Въпреки че в
сяка година учени от цял свят разбулват все повече мистерии, сякаш историята на нашата планета става все по-заплетена. Някои скорошни открития разчупват представите на модерния човек за живота на хората преди хиляди години.

Да се върнем обаче на Стоунхендж. Б
ритански археолози се натъкват на т. нар. „втори Стоунхендж“, който представлява скална формация, образувана от над 90 камъка, подредени така, че да образуват буквата С. Откритието е било направено в югоизточната част на Дърингтън Уолс на 3 км от Стоунхендж. Камъните, високи около 4,5 м са били намерени в хоризонтално положение на дълбочина от 1 мИменно там се намира най-известното селище от каменната епоха, което според учени е построено приблизително по същото време, когато е изграден и самият Стоунхендж.

Новооткритият монумент е
бил намерен с помощта на специално радарно оборудване и според специалисти е една от грандиозните находки на новото време. Древната структура е една от най-големите в Европа. Предполага се, че е използвала за различни ритуали. Въпреки че откритието все още се намира под земята, изследователите са сигурни, че то е съградено от същите камъни, използвани за Стоунхендж. 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Градски легенди
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин