7 детски книги за пътуване, които ще вдъхновят децата ви - Класации - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
7 детски книги за пътуване, които ще вдъхновят децата ви
Автор: Мария Ангелова
7 детски книги за пътуване, които ще вдъхновят децата ви
Снимка: Thinkstock/Guliver

 Децата не по-малко от възрастните имат нужда от вдъхновение за пътешествия.

 

Изберете онези вълнуващи, неочаквани или поглъщащи вниманието им детски книжки, които ще направят пътуването и опознаването на света естествена част от техния вълшебен свят.

Дали ще е книжка за оцветяване или детски приключенски роман с котки, изберете вие.

Ето ги някои от нашите любими детски книжки за пътуване:

„Български крепости“ - книжка за оцветяване

37122

Истинското образование не е в училище. То е на път. А ако искате децата ви да научат българската история, не ги карайте да четат учебници, а ги заведете на екскурзия из българските крепости с книжка за оцветяване в ръка. Всяка илюстрация в книжката „Български крепости“ е съпътствана от кратък текст на български и английски език, а пътешествието започва с карта с местоположението на забележителностите.

Повече за книжката за оцветяване "Българските крепости".

"Български народни шевици и носии" - книжка за оцветяване

34511

Това не е просто колекция от рисунки, а книжка за оцветяване, която дава и основни знания за поверията, обичаите, носиите, фолклорните области. Вътре ще откриете и насоки как да дешифрирате значението на шевиците – всяко елементче означа важно събитие в живота (годеж, сватба). И тъй като българските шевици са толкова много и толкова различнина децата е оставена възможност сами да довършват моделите, да доизмислят елементи и да комбинират цветовете според своите наблюдения. 

Повече за книжката за оцветяване "Български народни шевици и носии".

*

"Разходка в София" – книжка за оцветяване

39653

Най-увлекателният начин да покажеш София на децата си е като ги оставиш сами да доизмислят част от града. Картинките за оцветяване и дорисуване в книжката „Разходка в София“ показват познати места и улици и разказват любопитни истории. Обединени в общ маршрут за разходка, страниците на тази книга могат да се използват и за пътеводител на децата в централната част на града. Насърчете детето си да допълни картините с фигури, колоездачи, автомобили и хора, за да оживее градът в ръцете му. 

Повече за детския пътеводител "Разходка из София".

*

"Невероятните истории на съкровищата на България"

33415

„Невероятните истории на съкровищата на България не е поредната научна книга, посветена на българските съкровища, а красиво илюстрирана детска книжка, която разказва изумителните, забавни и често невероятни истории на най-известните български съкровища. Книгата разказва по увлекателен и достъпен начин с много илюстрации за 20 от най-вълнуващите съкровища, откривани в България Панагюрското златно съкровище, Вълчитрънското, Рогозенското, Врачанското, Летнишкото и т.н.

Прочетете откъс от книгата "Невероятните истории на съкровищата на България". 

*

"Грозните животни"

34578

Пътешествие по света чрез животните. Книгата "Грозните животни" с подзаглавие "Не може всички да сме панди" съдържа множество цветни снимки на различни грозни животни, сред които дългоноса маймуна, голямоглава костенурка, прилеп призрак, китоглава чапла и рибата-капка, избрана за най-грозното животно на света през 2012 г. Авторът й е Саймън Уот - известен британски биолог, водещ на комедийното предаване с природозащитна насоченост „Дружество за защита на грозните животни“, популяризатор на науката.

Прочетете откъс от книжката "Грозните животни".

*

"Лапи" - котешки приключенски роман

31929

Една котешка история, пълна със загадки, отвличания, пъклени планове и топки косми. Т. Яна Якова (Теодора-Яна Тодорова Якова) работи като маркетинг и криейтив експерт, а освен това е и автор на „Лапи“ - котешката история, която ще следите със затаен дъх от първа до последна страница. Котешките приключения няма да ви оставят на мира, докато не разплетете сложната загадка, и ще ви разведат из улици, села, градове и гори. 

Прочетете откъс от детския роман "Лапи"

*

Бизоновата жена“

31172

Светът от легендите на индианците оживява на страниците на красиво илюстрираната детска книжка „Бизоновата жена“. Бизоновата жена“ е индианска легенда, преразказана и илюстрирана от Пол Гобъл. История се разказва сред племената, които следвали бизоновите стада из Големите северноамерикански равнини. Бизоните осигурявали на индианците храна, кожи и други необходими за живота им неща. Легендата разказва за тясната връзка между хора и животни, а също и за силата на любовта. Прекрасните илюстрации, представящи природни картини, индианци и бизонови стада, потапят и деца, и родители в един красив и нов свят.

Повече за книжката "Бизоновата жена".

***

< Открийте още наши любими детски книги 

Тази статия ви хареса? Последвайте ни и във фейсбук и инстаграм за още необикновени пътешествия!

Вижте още от категория Класации
Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин