iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Гледах страхотен филм за Антарктида и много искам да отида там.Въпросът ми е организират ли се подобни екскурзии от България и колко горе-долу струват? Има ли специална екипировка за там?

13.07.2012 | 17:24, отговорили: 3 , Екстремно, Антарктида, от Анастасия Дзхамбазова
3 гл.
Отговори (3)
Спиро Звездев, 03.08.2013 | 15:51
0 гл.
Това ми беше попадало миналата година като информация.
Спиро Звездев, 03.08.2013 | 15:51
0 гл.
Ледоразбивачът, който е използван за туризъм до Антарктида, и май от Чили тръгваше, миналата година е бил последният му рейс, засега вече не се организират екскурзии до там.
Деян Узунов , 09.05.2012 | 15:41
0 гл.
Миналата година ходих там. Обикновено екскурзиите се организират през зимата понеже на южния полюс тогава е лято. Аз платих около 5000 евро за всичко - път, спане, храна. Екипировка не ти трябва, освен да се облечеш дебело като за ски.Внимавай какъв тур си взимаш, какво пише в програмата и какви допълнителни екскурзии са включени. Дали само ще минете с кораб да гледате топенето на ледовете или ще слезете на някой остров, или пък ще се снимате на материка с пингвини или ще поиграете футбол на девствения лед:) Имай предвид, обаче, че на Антарктида ултравиолетовата радиация е много силна и въпреки разпространената заблуда, че само преките лъчи са опасни, облаците всъщност не я спират. Така че спокойно може да се изгори и без слънце. Затова, осен дебелите дрехи, трябва да се екипирате и като за плаж по обед - очила с максимален протективен индекс, защита за откритите части на тялото, мазане с кремове с висок УВ фактор. Моят съвет е - събирай пари и заминавай. Там е прекрасно, все едно си на друга планета.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин