iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!
Искам да посетя древните забележителности на Гърция-Атина,Микена,Олимпия,Делфи,Метеора...кои други?
-с личен автомобил или автобусна екскурзия?
-на хотел или къмпинг?
-ще видя и науча ли самостоятелно?
-ненатоварващо за 10-12 дни?
-кое е по-евтино и в кое време на годината?
Благодаря!
07.01.2015 | 07:38, отговорили: 3 , Семеен туризъм, Гърция, от Веселин Христозов
3 гл.
Отговори (3)
Веселин Христозов, 19.01.2015 | 20:44
0 гл.
Благодаря много за напътствията!Реших първоначално да проуча условията от една автобусна екскурция но Атина,Пелопонес,Делфи и Метеора.Надявам се не само на субективни наблюдения но и на GPS и с картна техника в смартфон и така да имам макар и бегла представа за пътища и дестинации.Ще бъда благодарен ако някой ми прати на v111h@abv.bg информация за по-малко посещавани места и забележителности!БЛАГОДАРЯ!
Диян Димитров, 15.01.2015 | 16:14
1 гл.
Здравей, нека да вметна и аз моето скромно мнение, с оглед на опита от десетина обиколки из Гърция. Невъзможно е да видиш всичко интересно в Гърция за 2 седмици. Особено ако освен от древни се интересуваш и от природни и други забележителности, например уникални плажове, планински селца и живописни каньони. А най-приятно е когато ги редуваш, така не омръзват никога. За островите трябва да се говори отделно и много. Така че по-добре започни отнякъде, като разглеждаш Гърция на части. Иначе несъмнено ще видиш едно и ще изтървеш друго край него. Има също малко известни за българите уникални забележителности (напр. Монамвасия, п-в Мани, Викоското дефиле и Загорските села, и т.н. - имам личен списък :) ) Моите предпочитания са навсякъде да се обикаля с кола, да се спи в по-малки семейни хотелчета, като не се изтърва нищо. Единствено за някои острови (напр. Цикладите) има немного екскурзии, които си струват, с оглед смяната на много ферибооти, което е твърде скъпо с кола. Другата единствена точка, която избягвам ако мога с кола е Атина и околности. Естествено предварителното набиране на информация за маршрута е задължително. Успехи желая! Диян Димитров
Radostina Zlatkova, 07.01.2015 | 22:35
1 гл.
Здравей, бях по тезѝ места за Новата година. Аз лично ходих с автобусна екскурзия, защото е по-евтино (пътя и спането). Имаше хора, които използваха само транспорта и спането, но си разглеждаха самостоятелно. Хубавото на организираните пътувания са местните екскурзоводи. С автомобил все пак е по-готино, не е чак толкова скъпо, пътищата са им хубави, ако си спазваш ограниченията, няма да имаш неприятности. В Атина обаче е доста сложно за паркиране, защото е много тясно. Задължително търси хотел с паркинг. Метрото там е доста удобно и няма нужда да въртиш из града с колата. По това, което видях, там осезателно се чувства кризата, цените са горе-долу двойни на нашите - 1 евро = 1 лев. За Атина повече от 2-3 дена не са ти необходими. Аз очаквах повече. Казват, че през летния сезон в Акропола много трудно се влиза, защото има много туристи. А и през лятото е адски горещо там. Най-подходящото време е пролет и есен според мен. За Акропола аудиогайдове не видях, така че се подготви предварително. Също така Атина се е напълнила с бежанци и доста съмнително типове и не е препоръчително нощни разходки. Екскурзията включваше и посещение на нос Сунион - пътуването до там е много приятно покрай морето, има хубави заливчета. От Микена съм разочарована, има някакви крепостни стени, но нищо особено. Коринтският канал също не е кой знае какво, 10 мин. за фотопауза и толкова. В Делфи е много приятно, там бих останала за 2-3 дена, освен античните останки и самата природа е прекрасна. Градчето е много уютно. Наблизо се намира и гръцкия най-голям зимен курорт (името му звучи като Оряхово или подобно беше). Прилича малко нан Банско. В Делфи до храма на Аполон има и музей, там се съхраняват намерените предмети и статуи. В музея има гайд, но в местността с разкопките - не. Метеора е едно от най-хубавите места в Гърция, В поножието има едно селце Кастраки, там е пълно с хотели и стаи под наем. Може да се спи и в Каламбака, но за да се качиш на манастирите, че трябва да си с автомобил, не знам да има транспорт до там от Каламбака. Ако те интересува нещо по-конкретно, насреща съм!
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин