iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Налага ми се да отида в командировка в Осло. Знам, че наричат града върл враг на естетиката, твърдят, също така, че не е нищо особено. Така ли е?

21.08.2012 | 19:23, отговорили: 5 , Културен туризъм, Норвегия, от Стефан Терзийски
0 гл.
Отговори (5)
ЛаМаринка Винена, 22.08.2012 | 22:31
0 гл.
Отидете ли в Осло, непременно трябва да посетите Холменколен! Това е една от най-известните зали в света за ски-скок в Осло. Холменколен се намира на 357 метра над морското равнище, и е една от основните забележителности там. В Осло има и ски музей, той е най-старият в света, посветен е изцяло на историята на ските, която датира от около 4000 години! Дори и да не сте скиор, Холменколен определено ще ви впечатли, а пък може и, както стана с мен, да ви вдъхнови да се качите на ските!:)
Виолин Киров , 22.08.2012 | 05:11
0 гл.
Трябва да знаете, че най-голямата забележителност на Норвегия, все пак си остава природата й. И, ако имате възможност, идете до най-големия фиорд в света - Зогнефиорд. Очакват ви фантастични гледки - буйни пенливи реки, безброй езера с кристални води, гъсти гори, около тях свежа зеленина, малки кокетни селца, а над тях остри зъбери забити в небето...Плаването с ферибота до фиорда е 3 часа. Красотата на тези места не може да се опише, тя трябва да се почувства...
Валентин Иванов , 22.08.2012 | 00:37
1 гл.
Посетете парка Густав Вигеланд /кръстен на прочутия скулптор/ - там се намира знаменитата колона с преплетени тела - символ на човешкия стремеж към доброта и съвършенство.
Денис Колев , 21.08.2012 | 23:22
1 гл.
В Осло има музей на викингите. Знаем, че те са били строители на кораби. Любопитно е, че трите представени в музея кораби - с изящна форма и внушителни размери, са намерени не в морето, а при археологически разкопки. Според археолозите, те не са били предназначени за плаване, а за ...погребение. В музеят Фрам ще може да разгледате едноименния полярен изледователски кораб. Там ще видите и статуята на знаменития мореплавател и нобелист Фритьоф Нансен. Там ще видите и българския паспорт на прочутия изследовател, който му е издаден заради големите му заслуги към българските бежанци от Гърция.
Спиро Цветков , 21.08.2012 | 20:09
1 гл.
Нищо подобно - столицата на Норвегия има огромна площ, а населението й е само половин милион души. Призната е като най-чистото, с най-свеж въздух място за живеене сред столиците на Стария континент. Ще се изненадате, че след червеникавокафявите двуетажни къщи, скрити зад грижливо поддържани дървета и храсти, може да видите ниви, после пак къщи, в пристанището - безбройни яхти. Този пейзаж не се променя с километри. В квартала на богатите се редуват все същите къщи, а той е наречен така, защото там живеят интелектуалци, т.е. духовният елит на нацията. Прекрасно изглеждат живописните, оцветени в пастелни тонове сгради в централната част на града, цветните градинки и фонтаните, импозантната сграда на парламента...
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин