iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Някой ходил ли е в Археологически парк Тополница до село Чавдар? Виждам няколко пъти табелата и се чудя дали си заслужава да отбиваме?

19.08.2015 | 17:39, отговорили: 2 , Културен туризъм, България, от Стефан Бачев
1 гл.
Отговори (2)
Росен Василев, 21.08.2015 | 20:43
0 гл.
Може да се види, но не се въоръжавайте с прекалено много очаквания. Не съм съвсем наясно защо това място се нарича така гръмко, след като е просто едно праисторическо селище с къщурки от плет. Бяхме там преди две седмици и ми се видя позанемарено. В този смисъл за тоалетната напр. няма да ви казвам нищо. Що се отнася до двата ресторанта, този на мястото и вторият - "Чавдар" в центъра на селото, бъдете нащрек с цените: в първия едно от момичетата ми поиска 2,50 лв. за сладолед "Бос", но касиерката се изцепи, че струва 3,00 лв., а във втория ви съветвам да си поръчате порцията пържени картофи със сирене, защото в сметката ще бъде калкулирана така, дори хич и да не сте помирисвали сирене.
Михаела Лазарова , 19.08.2015 | 22:58
0 гл.
Били сме в Чавдар, има праисторически къщички в този археологически парк. Приятно е, не е грозна бутафория. Музеят не е кой знае какво, но има много хубави места за хапване - и ресторант, и заслон с много места, ако си носите. За децата има парк с въжена градина и стена за катерене. Хареса ни, препоръчвам да вземеш отбивката ;)
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин