iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Ще летуваме в Мармарис. Приятели ни казаха, че гръцкият остров Родос е много близо и искаме да го посетим.  Има ли интересни забележителности, как се стига дотам  и въобще дайте малко информация, моля!

30.07.2012 | 16:58, отговорили: 2 , Лято и море, Гърция, от Благовеста Димитрова
0 гл.
Отговори (2)
Анастасия Петкова , 31.07.2012 | 01:57
0 гл.
От Турция до Родос се стига с катамаран, но преди това се плаща виза - много любопитно е, че макар да сме граждани на страна от ЕС, щом влизаме от Турция - плащаме виза. Мисля, че беше някъде около 15 долара. Визата се издава на самото пристанище, преди тръгването на корабчето. Разбира се, до острова може да се стигне и по въздуха. Летището на Родос - Диагора - е едно от най-големите в Гърция. Полети има постоянно, както и чартъри от европейските столици.
Божидар Цеков , 30.07.2012 | 22:34
0 гл.
Островът се намира само на 40 км от Мармарис. Той е един от най-красивите гръцки острови. Естествено, известен е с едно от седемте чудеса на света - Родоския колос. Разбира се, него няма как да видите, но ще си купите сувенир, за да видите как е изглеждал. Многото забележителности на острова като средновековния град, Венецианския замък, византийските църкви, Акропола на Древен Родос, Седемте извора, археологическият обект до Линдос, както и живописните селца и градчета , прекрасните плажове и кристалното море, правят острова една от най-предпочитаните туристически дестинации...
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин