iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Ще отседнем в село Чавдар за уикенда, къде да се разходим в околността?

06.12.2012 | 00:32, отговорили: 3 , Селски туризъм, България, от Валери Банков
0 гл.
Отговори (3)
Милен Михов , 06.12.2012 | 16:11
0 гл.
Има една малка местна забележителност там - Заешката Круша :), крушово дърво разположено на красива поляна на метри от борова гора. Попитайте и ще ви упътят.
Мирослава Ценова , 06.12.2012 | 08:18
0 гл.
Заслужава си и новопостроения параклис Света Петка. Светицата е покровителка на село Чавдар. Самата местност там също се казва Света Петка и от селото има поставени указателни табелки и няма как да се объркате. Според тях разстоянието до параклиса е 1,6км. Може да вървите, може и с кола, но ако сте избрали втория вариант, имайте предвид, че пътя към параклиса е тесен и стръмен, но пък си заслужава. Стига се до една огромна, ама наистина огромна поляна, а в горния и край е параклиса и една голяма беседка. Има изградена и каминка тип барбекю, много е чисто и красиво.
Евгения Димитрова , 06.12.2012 | 03:04
0 гл.
Около Чавдар е пълно с природни красоти, има доста за обикаляне. Но най-хубавото местенце е по пътя за х.Сакарджа, има една малка река - Дола, като се тръгне срещу течението около час ходене се стига до една местност наречена Казаните, в края на пътеката има табела за природната забележителност. Казаните са изваяни от реката и са четери на брой като първия е най-голям и най-дълбок (около 3 м.), абе страхотно място. Реално представляват три огромни скали, свързани верижно с големи дупки, с диаметър около 5 метра. Всяка следваща увеличава своя размер и дълбочина. Заради формата са оприличени на казани. Водата се влива от един в друг, като образува красиви водопади. Недалеч е пещера Меча дупка, а пък по р.Тополница ако тръгнете има вир Жеков вир, страхотно място за пикници.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин