iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Установявам, че напоследък Албания става една доста любопитна дестинация - доста хора вече пътуват за там. Наистина ли е толкова интересно, като се има предвид 40-годишната изолация на страната от целия свят под властта на Енвер Ходжа?

11.07.2012 | 20:48, отговорили: 2 , Друго, Албания, от Тонка Донева
2 гл.
Отговори (2)
Калинка Говедарова , 09.05.2012 | 14:58
2 гл.
Вярно, много странно е да се види всичко това, особено като се има предвид какво сме чували да се говори за Албания през годините. Тук се е настанил приятен светски дух, не могат да се видят забулени жени. Задължително трябва да се видят паметника на основателя на Албания - Скендербег, статуята на майка Тереза /която, както знаем, е от албански произход/, замъка ‘Петрела’, кулата ‘Sky Tower’.
Любо Драгомиров , 09.05.2012 | 14:58
2 гл.
Наистина, това, което се знае за Албания е, че всъщност нищо не се знае. И, ако човек не посети тази страна, наистина може да си остане с представите отпреди и с вицовете за ‘албанските реотани’. Още щом влезете в Тирана, установявате, че там лъха на новост, прогрес и енергия. Градът е чист и привлекателен, а старите соцпанелки са оцветени в ярки красиви цветове. Това е дело на кмета на града /художник по образование/, който от 2000 година успява да го преобрази дотолкова, че днес Албания е поставена на 4-то място в класацията за най-атрактивните туристически дестинации в света. Централният площад на Тирана е мястото с най-много дискотеки, кафенета и ресторанти. Любопитно е, че тук балканската музика не е на особена почит, младежите служат най-вече рок и хаус.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин