iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!

Записахме се на екскурзия за остров Крит. Как е морето, има ли интересни забележителности - да не сме се прецакали?

30.07.2012 | 16:55, отговорили: 3 , Лято и море, Гърция, от Денис Стоянов
0 гл.
Отговори (3)
rosko, 01.08.2012 | 16:08
0 гл.
Прекрасен остров.... Колегите вече са ти отговорили, аз ще допълня само - в Ираклио е родната къща на Никос Казандзакис. А на другия край на острова южно от Ханя се намира най-големият каньон в Европа (ако не се лъжа). Дълъг е 18 км и най-дълбоката му част е 600 метра. Най тясната - 2-2,5 метра. За 450 години на острова турците не са успели да превземат каньона. Минава се спокойно за няколко часа, само си носете удобни обувки - не е за по джапанки
Валери Илиев , 31.07.2012 | 03:06
0 гл.
Що се отнася до морето - страхотни плажове, синьо море, активен нощен живот - на това може да се насладите на остров Крит. Кухнята е страхотна, гърците са любезни - очаква ви една много приятна почивка и интересен културен туризъм.
Петър Кожухаров , 30.07.2012 | 22:51
0 гл.
Крит е най-големият гръцки остров разположен в най-южния край на Гърция, между Африка, Азия и Европа. Столица и най-голям град е Ираклион. Островът е една от известните туристически дестинации, заради множеството исторически и географски забележителности. Смята се, че първата голяма европейска цивилизация - минонойската, се е зародила и развила именно на този остров. Паметници оттогава и днес могат да се видят в Кносос, Фестос и Гортис. През средните векове пък островът е бил част от Венецианската република. От това време могат да се видят крепостни стени и сгради в Ираклион, Ханя и Ретимно.
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин