iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
задай въпрос!
Здравейте приятели! Отиваме за 3 дни до Сърбия - Мокра гора, Дървения град, Шарганска осмица (железница) и ще мръднем до Босна и Херцеговина, до Вишеград за Каменния град и моста над Дрина, та искам да ви помоля да кажете за своите преживявания и какво да НЕ изпуснем. Прочетох всичко в любимата PEIKA.BG, за тях, но бих искал да чуя личните ви впечатления и препоръки. Благодаря!
30.03.2015 | 13:46, отговорили: 4 , Уикенд, Босна и Херцеговина, от Χριστό Τοδοροβ
5 гл.
Отговори (4)
Plamen Shopov, 18.04.2015 | 19:04
0 гл.
Някой може ли да даде маршрут!
Христо Иванов, 13.04.2015 | 13:10
0 гл.
Благодаря и на двете ви за споделените мисли и чувства...Беше невероятно разпускащо и хубаво! Имахме и НЕпланиран маршрут до Сараево - уникално преживяване! А за черешка на сладоледа последния ден, докато си пиехме кафето в Дървения град, познайте кой кацна с хеликоптер??? Няма да ви е трудно да се досетите, благодаря Ви pepa popova, явно сте ме заразили с вашето щастие, но ТОЙ се появи, слезе от хеликоптера и се разходи в града...само дето не си носехме книгата му, но пък снимките ще ни останат, а най-вече спомените и преживяното!
pepa popova, 04.04.2015 | 02:26
2 гл.
Бяхме по този маршрут две поредни години.Имаме отлични впечатления от видяното.Ние пътуваме с кемпер и това ни дава възможност да правим планове в движение.На път за Мечавник можете да посетите Жича-манастирски комплекс ,на 6 км. от Кральево.А Дрвен град е една приказка,от която не ти се излиза.Първият път когато ходихме беше със свободен вход,сега вече се плаща,но какво от това.След етно селището на Костурица си зареден за балкански подвизи.На път за Вишеград хвърлете едно око и на манастира до Добрун.Във Вишеград можете да посетите и другия град на Костурица-Каменград.Но той за нас се оказа малко под очакванията ни.Все пак си заслужава да се види.Мостът е забележителен,както и историята на строителят му Мехмед паша Соколович.Ако решите да попътувате по пътя край Дрина,няма да сбъркате-очакват ви невероятни гледки в комбинация от зелена вода и синьо небе.Тук наричат реката Зеленика заради безумно зеления цвят на водата.Дано имате хубаво време,пожелавам ви приятен път и даже леко ви завиждам..А може да имате и нашия късмет да се срещнете с Костурица,да си поговорите и да ви даде автограф./За всеки случай си носете негова книга-например "Смъртта е непотвърден слух"/.Това в кръга на шегата,но при нас се случи точно това.
Леприкона, 30.03.2015 | 20:26
2 гл.
Мога да споделя преживяванията си за Мокра Гора, Дървеният град Мечавник и железницата Шарганската осмица. Всичко е много красиво и прекрасно като изживяване. Хубаво е да се ходи в топло време, защото тази част на Сърбия е осеяна със завои, високи местности и е добре пътят да е сух, както и температурите да са по-височки. За тези, които обичат железниците и не се страхуват от скали и пропасти, около които минава влакчето, много ще се изкефят, останалите - може би ще ги достраши малко, но пък е много приятно пътуването. Не пропускайте ресторантчето, намиращо се на началната спирка, откъдето тръгва влакчето. Има страхотка плескавица :) Трябва да си запазите място обаче. Дървеният град Мечавник също е много приятен за разходка. Има приятно кафенце с вкусни сладки в началото на градчето. Също така ако имате възможност, изгледайте някой филм в киното на Мечавник :) Мокра Гора е невероятна местнос с голяма красота!!!
Въпроси по държави
Абонирайте се за нашия бюлетин