12 Dixie Jazz Fest 2020 - Велико Търново, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
09
12 Dixie Jazz Fest 2020
ДАТА: Oт 09 Юли 2020 до 11 Юли 2020 ЧАС: 20:00 МЯСТО:
Добави в календара
12 Dixie Jazz Fest 2020

3хД+К е равно на три Джаз вечери и голям Купон. Това е известно на всеки великотърновец или гост на града, озовал се през юли край сцената на Дикси Джаз Фест в последните дванадесет години.


Въпреки диктата, наложен ни от Ковид 19, и строгите условия на живот, които спазваме от месеци, в старата столица отново ще се суингира и ще се импровизира. Както винаги досега старостоличани ще са сред първите, които ще чуят най-новите проекти на родната джаз сцена. Тази година Дикси Джаз Фест ще е дори още по-необходим, защото както древните гърци са забелязали - здравото тяло зависи от здравия дух и обратно, а ние нямаме никаква причина да не им вярваме.


Разбира се, фестивалът ще протече при строго спазване на предписаните дистанция, дезинфекция и добро настроение. И в трите фестивални вечери, от 9 до 11 юли, под паметника на Асеневци ще има по два концерта.


Началният час е 20:00, а джемсешъните в клуб „Мелон” ще са от 00:00.


В четвъртък почит към Чарли Паркър ще отдаде Фестивален квартет, обединяващ водещи музиканти, които нямат нужда от представяне във Велико Търново: Румен Халачев – алт саксофон, Венцислав Благоев - тромпет, Велислав Стоянов - контрабас и Емил Костурков - барабани.


След тях ще свирят още четирима музиканти на кръстопът между три държави. A3ck е задължителен за слушане експеримент отвъд конвенционалното, като музикалната рецепта пишат Владислав Мичев - бас тромпет/синтезатори, Димитър Благоев – китара, Евден Димитров - бас китара и ефекти, Александър Готие - барабани (Франция/Белгия).


Петък вечер ще дойде с лицата на фестивала - домакините от Royal Dixie Band, последвани от бибоп антидота на Space Kadillak - проект с музика на китариста Александър Логозаров, към когото се присъединяват Росен Захариев - тромпет, Михаил Иванов - бас и Стефан Горанов - барабани.


Фестивалната терапия приключва в събота с квинтета, подгрявал през 2018 концерта на легендите The Manhattan Transfer в София, Spectrum Vocal Band. Извънземно красивата сцена в Търново час преди полунощ за последно ще бъде огласена от Miro Ivanov & The Little Aliens. Музиката на Миро е резултат от умението да бъдат смесени на пръв поглед несъвместими стилове и изразни средства за създаването на един „лиричен и космически”, изпълнен с детинщина музикален почерк, чиято основна идейна линия е свързана със свободата на въображението.


Останете свободни! Останете здрави! Очакваме ви!


12-и Дикси Джаз Фест Дезинфекция 2020


Велико Търново, 9 – 11 юли, паметник „Асеневци”


Програма:


9 юли, четвъртък, 20:00


Фестивален квартет


A3ck


10 юли, петък, 20:00


Royal Dixie Band


Space Kadillak


11 юли, събота, 20:00


Spectrum Vocal Band


Miro Ivanov & The Little Aliens


Всеки ден +


Диксиленд парад, 11:00


Джемсешъни в клуб Мелон, 00:00

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин