24 часа скандинавска и електронна музика в Пловдив - Пловдив, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юни
03
24 часа скандинавска и електронна музика в Пловдив
ДАТА: Oт 03 Юни 2017 до 04 Юни 2017 ЧАС: 22:00 МЯСТО:
Добави в календара
24 часа скандинавска и електронна музика в Пловдив



Вечерта, посветена на скандинавската инди и електронна музика, идва в Пловдив на 3 юни и ще се вихри цели 24 часа без почивкa


Nordic soundscapes е концептуална платформа, чиято цел е до представя музиката, културата, начина на живот и прекрасната природа на скандинавските страни - Швеция, Норвегия, Исландия, Финландия и Дания.


Музикалната селекцията на NordicSoundscapes се съсредоточава изцяло върху творчеството на Röyksopp, Trentemøller, PrinsThomas, LittleDragon, FeverRay, ToddTerje, Lindstrøm, Múm, Bjork, GusGus, LuluRouge, LykkeLi, Kasper Bjørke, МØ и още много музиканти, идващи от северните страни на Европа.


Скандинавска музика ще прозвучи още в 8.00 сутринта на 3 юни по улиците на Капана, където ще бъде изградена  импровизирана сцена, разположена пред редакцията на алтернативната медия PLOVEDIV, а щом слънцето залезе, маратонът ще продължи до ранните часове на 4 юни в BarGramophone.


През последните години скандинавските страни се превръщат в гореща точка на експерименталната, алтернативната и независима музикална сцена, характерна с космично звучене, съчетано със забележителни вокали, около която е съсредоточена и селекцията на martin и sayulke, чиито сетове преплитат мелодичен хаус, хиптнотичен поп, електроника, диско и техно:


Martin е меломан и движещата сила на artnewscafe, подбира изцяло музика на заведението, както и част от плейлист-а на онлайн радиото LMEY. Отдавна е фен на скандинавско звучене, а сетовете му варират в различни стилове и винаги подбира музиката си спрямо атмосферата и настроението на околните. Има изяви, както в Пловдив, така и в София в барове като Club Fargo, Club Void, TELL ME BAR, Bar KICK'S, Jules Verne и др.


Sayulke е съосновател и част от dj състава на базирания в Пловдив аудио-визуален колектив МЕЛФОРМАТОР. Харесва многообразието в музиката, като предпочита основно електронното звучене. Добре композираният микс е от ключово значение, но за него най-важна е емоцията, създавана чрез музиката. Скандинавскoто звучене винаги е било определящо за вкуса му, а сред любимите му изпълнители се нареждат имена като Kiasmos, Samaris, GusGus, WhoMadeWho, Röyksopp, Trentemøller, легендарните Sigur Ros и много други.


Начало: 22:00 ч
Вход: 5/ 7 лева


Тук можете да чуете севернатаселекцияна sayulke


Събитието във Facebook следете тук


Nordic Soundscapes Bulgaria

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин