30 автори подредиха над 200 картини в Коледна изложба в Русе - Русе, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
17
30 автори подредиха над 200 картини в Коледна изложба в Русе
ДАТА: Oт 17 Декември 2020 до 31 Януари 2021 МЯСТО:
Добави в календара

От днес до края на месец януари в Малката изложбена зала срещу сградата на Областната администрация и Общината в Русе всеки ще може да разгледа повече от 200 картини на 30 автори, членове на местното художествено дружество. Изложбата е традиция за града, но поради въведените противоепидемични мерки в страната нямаше официално откриване.


72768


 


Експозицията представлява пъстра извадка от сътвореното от русенските художници през настоящата година. Повечето картини са в стил реализъм. Застъпена е предимно живописта, като в тематиката преобладават пейзажите от градската среда. Разбира се има и не малко дунавски, селски и планински пейзажи.


72767


 


Не липсват и натюрмортите, както и портретите. „Надявам се поне по празниците да има посетители, да влязат, да разгледат, да се запознаят с труда ни.“, това каза председателят на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев. „За всеки вкус има по нещо!“, допълва още той и отбелязва, че всичко се случва при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. Няма струпване на хора, влиза се по единично и с предпазни средства.


72769


Областният управител Галин Григоров беше сред първите, които отправиха поздравления към художниците, подредили паната си в залата на ул. „Борисова“ 6. „Преоткривайте и пресъздавайте красотата около нас! Вие сред тези хора, които ни карат отново и отново да се докосваме до уникалността на света около нас! Благодаря Ви!“, това се казва във връчения поздравителен адрес от негово име на Николай Колев.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин