Китен
Какво трябва да видите и направите в Китен

Китен достойно е определян като екологично чист курорт с прозрачна вода и красиви плажове. Отпуснете се под слънцето и оставете вятъра да гали нежно кожата ви. На север е плажът Атлиман, който от двете страни е заграден от висок скалист бряг, а на юг е Урдовиза. Той е разположен на залива Урдовиза, който е широко отворен към морето. Който и плаж да изберете, няма да съжалявате.

Усетете морския бриз в косите си и се оставете на полюшването на вълните. От малкото пристанище на Китен можете да наемете корабче за разходка до съседни райони като Лозенец, Приморско, Царево.

Изберете между водни ски, сърф, яхтинг, подводен риболов и скачайте смело във водата! Можете да наемете джетове, водно колело или делтапланер и от двата плажа в Китен. Приключенията ви очакват.

Филм в лятната нощ под звездите. Как ви се струва? Лятното кино в града предлага приятна атмосфера и последните филмови заглавия.

Конете наистина са благородни животни. Убедете се лично в това, като посетите конната база, която предлага манежна и полска езда, както и разходка с файтон. Дий! 

Дискотеките в Китен са разположени на плажа и предлагат екзотична атмосфера с мини басейни, лодки и светлинни ефекти. Има няколко фолк клуба, както и дискотека с разнообразна световна музика като хаус, денс, ретро. Добро начало на нощния купон са бийч баровете или нещо вкусно в някой от ресторантите с разнообразна морска и традиционна българска кухня.