Лозенец
Какво трябва да видите и направите в Лозенец

Морската вода тук се слави като най-чистата по Българското Черноморие, а пясъкът е наистина фин. Има два охраняеми плажа: Централен и Тарфа. Централният плаж е дълга плажна ивица с шезлонги, чадъри, шатри, заведения за хранене и коктейл барове. Тарфа е по-малък плаж, който се намира в другия край на Лозенец и е обграден от скали, което го превръща в живописен залив.

Бъдете активни под слънчевите лъчи! Можете да карате водни колела или джет, а ако искате наистина да покачите адреналина си, не се колебайте да покарате сърф. Ако никога не сте го правили, но имате голямото желание да опитате, сърф-училището е на ваше разположение през целия ден. Лозенец предлага и възможност за подводен риболов. Какво чакате още, избирайте спорт и скачайте във водата.

Позволете си да усетите вкуса на лятото. Най-добрият начин да го направите е в някой от местните ресторанти, където ще си оближете пръстите, защото майстор готвачите ще ви приготвят току-що уловена риба по най-добрите български или световни рецепти.

Бегликташ е известен като българския Стоунхендж. Намира се в околностите на резервата Ропотамо. Земите са били заселени от тракийското племе скирмиани. Пренесете се назад във времето. Бегликташ е бил свещено място, където са изпълнявани ритуали още от II век преди Хр. Скалните елементи са с естествен произход, но някои са допълнително групирани: "астрономическият часовник", "скалното ложе", "свещената пещера", според ритуалите, изпълнявани на тях. По някои от камъните са издълбани ритуални знаци. Намира се на по-малко от 2 км от Приморско.

Подарете си това красиво изживяване. Всеки ден се организират разходки с лодка по течението на река Ропотамо. Природният резерват Ропотамо е един приказен свят от лонгозни гори, пясъчни дюни и блатни цветя. Намира се на 18 км от Лозенец. Тук има редки растителни и животински видове. Ще видите водни лилии, морски пелин, както и много видове птици.

Насладете се на летните нощи в Лозенец подобаващо! Музика, танци, партита, продължаващи чак до изгрева на слънцето в плажните заведения и екзотични барове. Забавлявайте се на пълни обороти.