Приморско
Какво трябва да видите и направите в Приморско

Слънце, златист пясък и топла морска вода. Северният плаж е на 200 метра от центъра на града. Можете да се излежавате под чадърите или да поспортувате на игрището за плажен волейбол. За любителите на водните спортове има водни колела, водни ски, сърф, джетове. Южният плаж също предлага възможности за водни спортове. От Северния плаж по бреговата ивица можете да стигнете до плаж Перла. Местността около плажа е гориста и много красива.

Спортен комплекс Приморско се намира в самото начало на града. Тук има за всеки по нещо. Можете да се отпуснете и да релаксирате в спа зоната, като си подарите масаж, парна баня, топло джакузи или да качите адреналина си в аквапарка. Ако имате нужда да спортувате под слънчевите лъчи, тенис кортовете на открито са точно за вас. Има, разбира се и закрита спортна зала и фитнес зала.

Истинска величествена красота! Скалите на Маслен нос се врязват дълбоко в Черно море, а брегът е много интересен, защото вълните са моделирали красиви коридори в скалата. От северната страна се намира Тюленовата пещера. В миналото около нея е можело да се видят тюлени. При морски бури в тесните й коридори водата бушува необуздано, наподобявайки водопад и гейзер, извиращ от дъното на морето. Името на носа идва от легендата, че в миналото тук са се разбивали много кораби, пренасящи амфори със зехтин.

Бегликташ е известен е като българският Стоунхендж. Намира се в околностите на резерват Ропотамо, на 3 км от Приморско. Земите са били заселени от тракийското племе скирмиани. Бегликташ е бил свещено място, където са изпълнявани ритуали още от II век пр. Хр. Скалните елементи са с естествен произход, но някои са допълнително групирани - "астрономическият часовник", "скалното ложе", "свещената пещера", според ритуалите, изпълнявани на тях. По някои от камъните са издълбани ритуални знаци. 

Подарете си това красиво изживяване - разходка по течението на река Ропотамо. Всеки ден се организират разходки с лодка. Природният резерват Ропотамо е един приказен свят от лонгозни гори, пясъчни дюни и блатни цветя. Тук има редки растителни и животински видове. Ще видите водни лилии, морски пелин, много видове птици, както и скалният феномен “Лъвска глава”. 

Резерват Аркутино е екзотично блато–лагуна, където ще видите тръстика, папур и водни лилии. Буйната растителност е рай за водни чапли, лебеди и още много водни птици. Насладете се на непокътнатата природна красота. Намира се по пътя към Созопол.

Не се страхувайте, тук не тегне прокоба или нещо подобно. Поради потъвания на земната кора в устието на реката се е образувало блато, наречено Дяволско блато, чието равнище е под морското ниво. Устието е обрасло с тръстика. Любителите на риболова ще намерят във водите тук речен и блатен кефал, черна мряна, както и още много други видове речни и блатни риби.

Дискотеки по плажната алея и на самия плаж, барове, разнообразна музика и танци до зори - в Приморско забавлението е до сутринта. Така че изберете заведение по свой вкус и се забавлявайте на пълни обороти!