Слънчев бряг
Какво трябва да видите и направите в Слънчев бряг

Плажовете в Слънчев бряг са сред най-добрите по нашето Черноморие, затова и могат да са доста пренаселени. Пясъкът е фин и златист, а на места дори има добре оформени естествени пясъчни дюни. Водата е чиста и идеално топла. Почти по цялата плажна ивица има шезлонги и чадъри, за които се заплаща. Не пропускайте да релаксирате в някой от плажните барове със свеж коктейл в ръка.

Слънчев бряг е перфектното място за спортните натури и любителите на адреналина. Скачайте във водата и се отдайте на водни ски, сърф, яхтинг, гребане, а ако предпочитате сушата, можете да избирате между тенис, плажен волейбол, мини голф, боулинг или пък езда в конната база или на самия морски бряг.

Готови ли сте за екшън? Повече от 30 атракции ще вдигнат адреналина ви в Екшън Аквапарк (Action Aquapark). Най-впечатляващи са пързалките: най-бързата водна пързалка у нас – при спускане по нея се развива скорост над 60 км/ч; най-високата – 18 метра над земята, както и най-дългата – цели 120 метра. Тук няма да скучаете. А ако предпочитате спокойствието, можете да се излегнете върху надуваем ринг и да се носите бавно по Ленивата река, да пиете освежаващи коктейли в някой от баровете или просто да се печете на слънце.

Нос Емине е мястото, където Балканът свършва и се среща с морето. Районът е с подводни и стърчащи над водата скали, което го прави опасен, но и много живописен. Тук през Средновековието се е издигала крепостта Емона, чието название произлиза от древногръцкото име на Стара планина — Аемон. Наблизо е и село Емона, което ще ви впечатли с непокътнатата си природа.

Обичате ли високите скорости? Тогава картинг писта Слънчев бряг е вашето място, където можете да ускорите на макс и то напълно безопасно. Намира се срещу Аквапарка, на главния път, свързващ Бургас и Варна. Освен картинг писта с дължина 400 м, тук има трасе за бъги и пейнтбол игрище.

Пазаруването в Слънчев бряг е лесно и забавно - пълно е със сувенири, бижутерийни магазини, базари, арт магазини. Ако не ви се обикаля под горещото слънце, то мол Роял бийч(Royal Beach Mall) е точно за вас. Намира се на старата търговска улица, близо до централната алея и плажа. В него има всякакви магазини, ресторанти, пиано бар, кафенета. Пасажът му е оформен като полуоткрита тераса с входове от всички страни. 

Слънчев бряг никога не спи и тук това не е просто клише. Дискотеки, клубове по плажната алея и на самия плаж, казина, барове, разнообразна музика и танци до зори. Купонът тук е постоянен и всички знаят това - и българи, и чужденци. Така че изберете заведение по свой вкус и се забавлявайте на пълни обороти!