Обзор
Какво трябва да видите и направите в Обзор

Златист ситен пясък и прозрачна вода. Плажната ивица е една от най-дългите по българското черноморие – около 7 км. Чадърите можете да използвате срещу заплащане. Наоколо има много заведения за сандвичи, палачинки, скара, сладолед и студени напитки. А плажовете на югозапад от нос Емине са изключително романтични – малки, скалисти и значително по-спокойни. 

Красиви фонтани, места за отдих и лятно кино в центъра на Обзор. Освен това тук са и останките от античния град Хелиополис и фрагменти от построения по-късно римски Храм на Юпитер.

За храма Св. Йоан Предтеча се предполага, че е построен през 1904 г. върху останки от предишен храм. Всяка година на Еньовден храмът чества рождението на своя патрон Св. Йоан Кръстител. Разположен е в центъра на Обзор.

Площадът с Часовниковата кула и фонтана е едно уютно място за сладки приказки с познати и за вълнуващи срещи с любими хора. 12-метровата кула на часовника е във възрожденски стил. Най-горе от всичките й страни са разположени четири кръгли часовника. Така, когато чакате някого тук, ще знаете с колко минути закъснява… или колко точно е бил точен.

При нос Св. Никола (Бунарджика) се срещат Стара планина и Черно море. Почувствайте прегръдката на два свята: сенчестата прохладна планина и слънчевото безкрайно море.

Нос Емине е мястото, където Балканът свършва. Районът е с подводни и стърчащи над водата скали, което го прави опасен, но и много живописен. Тук през Средновековието се е издигала крепостта Емона, чието название произлиза от древногръцкото име на Стара планина — Аемон. Наблизо е и село Емона, което ще ви впечатли с непокътнатата си природа.

Емонският фар се вижда от 60 км в морето. Кулата му се издига на нос Емине на 9,4 м височина. Той е един от шестте фара на българското черноморско крайбрежие. Построен е през 1880 г. 

Истински морски рай, намиращ се на 6 км от село Емона. Иракли е един от малкото останали девствени плажове, изключително красиво и романтично място. Местността е обявена за защитена, защото тук се срещат редки и застрашени растителни видове и птици. Плажната ивица е дълга около 3 км и достига до нос Емине. Тук можете да намерите спокойствие и единение с природата.

В долното течение на река Камчия се намира най-голямата вековна крайречна гора в България, обявена за природен резерват - уникално природно бижу. Тук се срещат около 40 вида дървета. На територията на резервата се намира едно от най-големите находища на блатно кокиче в България. Не пропускайте да се насладите на това райско кътче.

Позволете си да усетите вкуса на лятото. Най-добрият начин да го направите е в някой от местните ресторанти, където ще си оближете пръстите, защото майстор готвачите ще ви приготвят току-що уловена риба по най-добрите български или световни рецепти.

Дискотеки по плажната алея и на самия плаж, барове, разнообразна музика и танци до зори! Купонът е постоянен. Така че изберете заведение по свой вкус и се забавлявайте на пълни обороти!