Черноморец
Какво трябва да видите и направите в Черноморец

Плажовете около Черноморец са общо пет, разделени един от друг от скалисти брегове и красиви заливи. Централният плаж е близо до центъра на града и е доста голям. Пясъкът е ситен и чист, а водата прозрачна. Има чадъри, които можете да ползвате срещу заплащане. Забавлявайте се и наемете джетове, скутери или поскачайте на надуваем батут. А защо не и щура разходка с банан. Нудисткият плаж се намира на юг, в залива Свети Никола.

Насладете се на невероятни гледки към скалистите брегове на Черноморец, полюшвайки се по морските вълни. Можете да хванете корабчето от плажа. Пълен напред!

В къмпинг „Градина” ще имате възможност да се отдадете на всякакви морски екстремни спортове. Изберете си вашия спорт и скачайте във водата. Можете да карате сърф, а ако сте начинаещи, се обърнете към някое от сърф училищата. Водни ски, гмуркане, гребане - изборът е ваш! Освен това "Градина" е любимо място на поколения черноморски къмпингари и тук със сигурност ще срещнете хора със свободен дух и позитивно отношение към живота.

Намира се точно до морето. Според преданията мястото, на което е изграден, е старо светилище, известно с лековитата си вода. През 1994 г. храмът е бил опожарен. Оттогава оцеляват само един дървен кръст и чудотворната икона на Св. Николай Чудотворец. Но днес храмът е възстановен и обновен.

Райската градина - наистина е такава. Тук растат орхидеи, еделвайси, мимози, пасифлора. Градината е пред храма „Свети Никола”, над чийто вход клоните си извива дърво киви. Тук ще видите див лимон, кипариси, мандарини, както и японска и френска вишна, които са особено красиви, когато разцъфнат през пролетта. В малко изкуствено езерце има лилии, лотоси и блатни ириси, а между тях плуват златни рибки. През зимата рибките са пренасяни в специални аквариуми. В градината има и няколко вида кактуси.