A to JazZ 2020 - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline Get News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Юли
03
A to JazZ 2020
ДАТА: Oт 03 Юли 2020 до 05 Юли 2020 ЧАС: 17:00 МЯСТО:
Добави в календара
A to JazZ 2020

Международният A to JazZ Festival е една от емблемите на музикална София, разнасящ духа на джаза из града и превръщайки го в столица на импровизационната музика за три дни. Създаден през 2011г. от млад и вдъхновен от музиката екип и с изключителната подкрепа на фондация "Америка за България", фестивалът традиционно отбелязва началото на лятото, представяйки най-доброто от световната джаз музика под открито небе. Kрасивият Южен парк 2 е посрещнал над 120 000 души публика, а на сцената му са свирили величия като Бранфорд Марсалис, Крисчън Макбрайт, Робърт Гласпър, Рой Харгроув, Кени Гарет, Кори Хенри, Лейла Хатауей, Кърт Елинг, Ричард Бона, Мишел Камило, Даян Рийвс, Хосе Джеймс, Дърти Лупс, Ник Уест, Джазмия Хорн и много други.


Мисията ни е да популяризираме това изкуство, да го направим още по-достъпен за хората, така, че всеки да може да открие джаза в себе си. Искаме да възпитаваме децата и младежите в по-добра звукова и емоционална среда, а на традиционните почитатели на тази музика да сбъдваме мечтите. Вдъхновени сме, защото джазът е музика на момента, на импровизацията, на свободния дух.


Ей ту Джаз Фестивал се организира от Фондация "Ей ту Зет" и Фондация "Америка за България", с подкрепата на Столична община и Министерство на културата. Събитието е под патронажа на г-н Елен Герджиков – Председател на Столичния общински съвет.


Повече информация тук.

Коментирай
Други събития
Окт
10
-
Окт
11
The R&B Secrets: New School Ed. x SLC x Live Band
Концерти София, България
Добави в календара
Ное
13
-
Ное
14
ФСБ ексклузивен клубен концерт
Концерти София, България
Добави в календара
Абонирайте се за нашия бюлетин