Ах, този мюзикъл - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Яну
27
Ах, този мюзикъл
ДАТА: Oт 27 Януари 2020 до 04 Февруари 2020 ЧАС: 18:00 МЯСТО:
Добави в календара
Ах, този мюзикъл

АХ, ТОЗИ МЮЗИКЪЛ” В НДК ЩЕ ПОКАЖЕ НАЙ-ДОБРИТЕ МЮЗИКЪЛИ ОТ ПОСЛЕДНИТЕ 50 ГОДИНИ


Своеобразен фестивал на мюзикълите огранизират продуцентите на Киномания от 27 януари до 4 февруари 2020 г. в НДК. Само в кино „Люмиел Лидл” почитателите на мюзикълите ще видят най-запомнящите се образци от последните 50 години в жанра, който се смята за разбивач на боксофисите. Сред тях са култови класически заглавия от 70-те години на миналия век като „Ах, този джаз” и „Кабаре” на режисьора Боб Фоси, „Брилянтин” на Рандал Клайзър и “Исус Христос суперзвезда” на Норман Джуисън. Почитателите на мюзикъла обаче ще се насладят и на най-новите заглавия, сред които притежателя на 6 награди „Оскар” „La La Land”, както и една от най-нашумелите и рекламирани продукции на 2019 г. – „Котките” на режисьора Том Хопър. Мегапродукцията на „Юнивърсъл пикчърс“ буди противоречиви мнения напоследък, което е още една причина запалените почитатели на мюзикъла на Андрю Лойд Уебър да видят най-новата му екранизация в „Ах, този мюзикъл”.


Сред заглавията, които ще може да се видят в кино „Люмиер Лидл”, е и мюзикъла „Романс и цигари” с цяло съзвездие от актьори, сред които Джеймс Гандолфини, Сюзън Сарандън, Кейт Уинслет, Стийв Бушеми и Кристофър Уокън. В селекцията е и култовият мюзикъл от 1980 г. „Блус Брадърс” на режисьора Джон Ландис, който е в състояние да убеди и най-големия скептик, че мюзикълът може да бъде и смешен, увлекателен и екстравагантен. В „Блус Брадърс” е и една от малкото роли на Кари Фишър в най-силните й години освен тази на принцеса Лея в „Междузвездни войни”.


Тематичната седмица „Ах, този мюзикъл” продължава традицията за развитие на фестивала Киномания след успешния формат Танц Филм Фест, който представи подбрана селекция от филми, свързани с класическото и модерно танцово изкуство. Вдъхновението за „Ах, този мюзикъл” идва от последното издание на Киномания 2019 г., което продуцентите от НДК отчитат като най-успешното през последните 10 години, като само прожекциите в зала 1 бяха посетени от над 16 300 зрители.


 

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин