Архитектурно-строителна седмица - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Фев
25
Архитектурно-строителна седмица
ДАТА: Oт 25 Февруари 2020 до 28 Февруари 2020 ЧАС: 09:00 МЯСТО:
Добави в календара
Архитектурно-строителна седмица

Идеи за дома, решения за интериора, осветлението и още много


Създаването на модерен офис и уютно жилище – акцент на юбилейното изложение Архитектурно-строителна седмица 2020


Красиви подови настилки, впечатляващи решения за внасяне на естествена светлина в дома, високи технологии, допринасящи за екологичността и енергийната ефективност на сградата, бои от последно поколение. Всички тези продукти, и още много идеи за дома и офиса, ще открием от 25 до 28 февруари на едно място. Събитието е изложение Архитектурно-строителна седмица и събира в Интер Експо Център над 150 фирми от всички области на строителството. И разбира се, сред основните акценти са домът и интериорните решения. Месец преди началото организаторите открехнаха вратите пред нас. Ето какво видяхме...


Стилни и функционални – левитираща лампа и PowerCube Wireless Charger


Стилни, с модерен дизайн и много функции. Подходящи за дома и офиса. Грабнаха вниманието ни, защото са идеално решение за интериора. Това са гравитираща лампа и PowerCube Wireless Charger USB от Аллокакок България. Използвайки принципа на магнита, когато е пълна с енергия, стилната крушка плава във въздуха. Захранва се чрез индукция и се управлява от „магичен превключвател“ – бутон със сензор. Визуалният ефект превръща левитиращата лампа в решение за декорация на дома, офиса и конферентната зала. Красиво и компактно е и PowerCube Wireless Charger USB. Поставете смартфона си върху кубчето и ето – смартфонът се зарежда!


Така или иначе, започнахме с високотехнологичните решения; нека да продължим с тях. За процесите по почистване можем да се спрем на роботизираните прахосмукачки от Дедал Къмпани. Машинките чистят плочки, винил, паркет, ламинат и фин килим. Технологични джаджи ще има и за почистване на прозорци и басейни, но на това можем да спрем вниманието Ви в друг текст. Ако се нуждаете от решение за сградна автоматизация, се запознайте с платформата Control4 Smart Home OS 3 от АКТАКОН Системни Интеграции. Тя обединява контрола на всички свързани устройства в единна платформа; препоръчва се на всеки, който иска да превърне жилището си в сигурно и уютно място. 


Как да управляваме изразходването на електроенергия от разстояние? Отговорът е – с „умен“ преходник за контакт с WiFi връзка и мониторинг на електроенергията. Уредът ни дава контрол върху захранването от разстояние на електроуреди.


С внимание върху всеки елемент


За да създадем уютна обстановка, е нужно да спрем вниманието си върху всеки елемент от интериора. Да си представим, че влизаме у дома... Разбира се, първото впечатление ни прави вратата. Сред предложенията на Архитектурно-строителна седмица, които спират погледа ни, са  елегантните входни врати PIRNAR от Солид 55. Дизайнът им привлича вниманието на всеки у дома. Вратите са с елегантно скрити дръжки, скрит четец за пръстови отпечатъци, вълшебно нощно осветление и красиви ръчно изработени гладки повърхности. Впечатление правят и стилните профилни системи за врати Schüco ADS на АЛУКЬОНИГЩАЛ. Притежаващи различни специфики, те съчетават оптимален енергиен баланс, сигурност и качество на изработката.


Кой не би искал да си има камина в хола... За това може да вземем идеи от Камини Индустриал Стил. Според нуждите ни фирмата предоставя камини и облицовки, създавайки идеално дизайнерско интериорно решение. 


Да внесем естествена светлина у дома...


68846


Внасянето на максимално количество естествена светлина в сградата е пряко свързано с опазването на околната среда. Как обаче да направим това? Фирма НОРТОП дава своята идея – прозорецът за плосък покрив DXW. С подсилена структура и нехлъзгащо покритие, придвижването по него е безопасно, а осветяването на помещенията отдолу – гарантирано.


Ако желанието ни е да контролираме прозрачността на стъклото, то това вече е възможно. VISION GUARD е стъкло с контролирана прозрачност на БУЛКОРП. Процесът се осъществява чрез подаване на ток с ниско напрежение през вграден в стъклото PDLC филм. В позиция изключено стъклото е непрозрачно с приятен матов вид, в позиция включено е прозрачно.


Различни ефекти и много цветове


Едва ли има ефект и цвят, който съвременните бои да не могат да постигнат. Вниманието ни веднага спира ESCREO боя за писане. Тя превръща всяка гладка повърхност в място за споделяне на идеи и планиране на задачи и трансформира статичното пространството в платно. Защо да не боядисате някоя от стените в офиса, хола или кухнята с ESCREO?


Боя със спецефекти ни представя БОРО ТЕРАКОЛ. За реализирането им се използват валяци или специални дунапренови гъби, създаващи различни ефектни структури върху гладките покрития. Сигурни сме, че ако имаме още въпроси за боите, ще се допитаме и до специалистите от ПОЛИХРОМ и ОРГАХИМ, защото портфолиото наистина им е внушително...


Бихме разказвали наистина още много. Но предпочитаме да Ви посъветваме – посетете Архитектурно-строителна седмица 2020. Защото юбилейното издание ще Ви даде много добри интериорни решения. Всеки може да направи регистрацията си за свободно посещение на buildingweek.bg.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин