Арт графити брънч в София - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Сеп
28
Арт графити брънч в София
ДАТА: Oт 28 Септември 2019 до 29 Септември 2019 ЧАС: 12:00 МЯСТО:
Добави в календара
Арт графити брънч в София

Nasimo рисува на живо детството си в картини


Домакините от River Park и Nasimo канят малки и големи на 28 и 29 септември в амфитеатъра на Sofia Ring Mall за първия арт графити брънч


На 28 и 29 септември Nasimoи едни от най-добрите артисти от българската графити сцена ще се съберат заедно на терена на амфитеатъра на Sofia Ring Mall, за да пресъздадат на живо своите любими детски спомени в картини в първия по рода си арт графити брънч. В рамките на двудневното събитиес начален час 12:00 организаторите от новостроящия се жилищен комплекс River Park канят всички, които искат да станат свидетели на създаването на творби - част от съвременното изкуство. Nasimo за първи път ще превърне в картини спомени от своето детство.


66471


 


„Един от най-определящите периоди в живота на човек е неговото детство. Нашето беше изпълнено с приятели, игри навън и пълноценно общуване. Сега децата също са обградени от приятели и игри, но те са по-скоро в дигиталния паралел, който е само една успоредна реалност. Това ги отдалечава от истинското общуване и изграждането на умения за комуникация, а също така и от чувството за единност с природата.“, сподели Станислав Трифонов – Nasimo. Именно това вдъхновява артиста да изгради проекта на картините, които ще пресъздават любим негов спомен, свързан с неговия брат и любимата му котка Белчо.


Арт събитието е вдъхновено от безгрижното детство, изпълнено с игри и забавления навън, именно това е определящо и за проекта на затворения комплекс River Park. Инфраструктурата на проекта се отличава с „умно планиране“ на вътрешното разпределение на комплекса и панорамни гледки към Витоша и града. Над 80% от площта е предвидена за паркова зона с градини, места за отдих, детски площадки, джогинг алеи и парк за кучета. Екипът зад проекта цели да създаде пространство, което да предразполага към създаването на спомени, прекарани далеч от виртуалното пространство и да ги пренесе обратно  в реалния свят сред природата.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин