Балет приказка „Вещици и магьосници“ - София, България - Peika.bg

iNews Novinite Econ Jenite Div Sporta FitWell Sportuvai Peika Programata Doctoronline News in English
Следете новите вдъхновения за пътешествия!
Tърсене по
Дек
22
Балет приказка „Вещици и магьосници“
ДАТА: 22 Декември 2019 ЧАС: 19:00 МЯСТО:
Добави в календара
Балет приказка „Вещици и магьосници“

Вая Денс студио - балет и Кварто Квартет, със специалното участие на прима балерината Марта Петкова, по музика на Камий Сен-Санс


22 декември, 19:00ч. зала България, с подкрепата на Софийска филхармония


На 22 декември в зала България в спектакъла „Вещици и магьосници" ще бъде сътворена истинска магия под звуците на майсторите на струните от QuartoQuartet и вълшебното изпълнение на балерините от VayaDanceStudio. Вълшебството на сцената ще сътворят малките балерини, заедно със световно известната прима на Софийска опера и балет Марта Петкова. 


68097


"Вещици и магьосници" един разказ за малки и големи, класически балет и концертно изпълнение по музика на Камий Сен-Санс, по хореография на Ваня Рошкова. Момичетата на VayaDanceStudio ще пренесат публиката от най-старата концертна зала на Балканския полуостров - зала “България” в света на приказките с магичните същества и човешките емоции. Техни верни спътници в това пътуване ще бъдат виртуозните музиканти на QuartoQuartet и магнетичната актриса Яна Грозданова в ролята на главна Вещицата на вещиците - разказвач. А, когато говорим за Сен-Санс и балет, не можем да пропуснем "Умиращия лебед" от "Карнавал на животните ", който ще бъде изпълнен от съвършената и вълнуваща Марта Петкова по безсмъртната хореография на Михаил Фокин.


Публиката ще се наслади на музикалните шедьоври: "Танц на смъртта", "Интродукция и Рондо капричиозо", "Хаванеза",  "Фантазия", "Цигански танц", "Романс", "Алегро апасионато", "Африка", "Умиращия лебед", "Airsdeballet", Част от Първи концерт за виолончело и оркестър,"Тарантела" и "Арагонска хота". Някои от музикалните произведения в този спектакъл се изпълняват за първи път в България от QuartoQuartet и гостуващите солисти.


68099


По музика на композитора Камий Сен-Санс, с аранжиментите на цигуларя Иван Пенчев от Кварто, който ще бъде едновременно солист и диригент на сцената, заедно с 80 нежни балерини на Vaya Dance Studio, ще разказват приказка за завладяващи герои – магьосници и вещици.  Ще танцуват 80 балерини на Vaya Dance Studio на възраст от 5 до 20 години. Балерините ще разпръснат магията си по цялото земно кълбо - от Северните земи до Африка през Арабските страни. В различните части на спектакъла децата от балетната школа влизат в ролите на магьосници, феи, елфи, пакостливи котки, принцеси, светулки, природни стихии и всезнаещи облаци. В постановъчния процес, се включиха и останалите преподаватели на Vaya Dance Studio: Вихра Маджарова, Виктория Петрова, Кристине Енков и Инес Иванова, с неотлъчната помощ на корепетитора Даниела Методиева.


Музикантите от Кварто ансамбъла, по идеен проект на Иван Пенчев, заедно с  Ваня Рошкова, хореограф и ръководител на Вая Денс Студио, са в основата на това необикновено, смело събитие за зала България. Заедно с ко-хореографите на спектакъла Виктория Петрова, Кристине Енков и Моника Есова. Корепетитор на балета Даниела Методиева.


Приказен подарък за малки и големи деца, в навечерието на Коледа. 


Музикантите на Кварто, които са част от състава на Софийска филхармония, ще видите на сцената под ръководството на цигуларя Иван Пенчев. Те са не само прекрасни ансамблови изпълнители, а и забележителни солисти. Заедно с тях ще свирят пианистът Стефан Врачев, виолончелистът Димитър Тенчев (Кварто квартет), флейтистът Мартин Павлов, обоистът Вълчан Вълчанов, арфистката Деница Димитрова, кларинетистът Атанас Илиев.


Билети на касата на залата и он-лайн тук.

Коментирай
Абонирайте се за нашия бюлетин